Στη Βουλή η διαπλοκή πολιτικών-τραπεζιτών-media

Στη Βουλή αναμένεται να φτάσει ο απόηχος από το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» για τις σχέσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου με δύο από τους εμπλεκόμενους δημοσιογράφους στην υπόθεση των εκβιασμών.

Η χθεσινή απόφαση του κ. Κουμουτσάκου να προαναγγείλει μήνυση και αγωγή σε βάρος της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, είναι μόνο η «κορυφή του παγόβουνου» με κορύφωση την μεθαυριανή συζήτηση στη Βουλή

για τη διαπλοκή, με αφορμή τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης του τραπεζίτη Ανδρέα Βγενόπουλου και την εμπλοκή του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και τέως Εισαγγελέα Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετά από σε βάρος του αναφορά από την Εισαγγελέα Εφετών Γεωργία Τσατάνη που έβαλε στο αρχείο την υπόθεση της Μαρφίν…

Οκτώ φάκελοι της διαπλοκής

Η συζήτηση θα γίνει στις 7 το απόγευμα της Τρίτης μετά από σχετικό αίτημα του ίδιου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. «Την Τρίτη θα τελειώνουμε με το σύστημα διαπλοκής» τονίζουν στενοί συνεργάτες του, κάνοντας παράλληλα λόγο για «κρυμμένους γαλαζοπράσινους σκελετούς που θα βγουν από τα ντουλάπια».
Μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής του Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναμένεται να προσέλθουν στη συζήτηση με οκτώ φακέλους για ισάριθμα θέματα όπως οι Λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ, καθώς και τα δάνεια εκδοτικών και άλλων επιχειρήσεων.

Η αρχή έγινει ήδη χθες με τις αιχμές του Γραφείου Πρωθυπουργού για τα τιμολόγια της Νέας Δημοκρατίας προς τους εκβιαστές δημοσιογράφους…

Η υπόθεση Βγενόπουλου

Η συζήτηση αναμένεται με ενδιαφέρον ιδιαίτερα μετά τις αποκαλύψεις στα media για την εμπλοκή Κουμουτσάκου και τις σχέσεις του με εκβιαστές δημοσιογράφους αλλά και την καταγγελία για τις επαφές του τραπεζίτη Ανδρέα Βγενόπουλου με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ας σημειωθεί πως ο τραπεζίτης προχώρησε πρόσφατα σε καταγγελίες εναντίον του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών.

Keywords
Τυχαία Θέματα