Στη Μέριλ Στριπ η Χρυσή Σφαίρα για την προσφορά της στην τέχνη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με τη Χρυσή Σφαίρα θα τιμηθεί η κορυφαία Μέριλ Στριπ τον Ιανουάριο, για την πολυετή και ανεκτίμητη προσφορά της στην τέχνη. Η Στριπ, θεωρείται από τις πιο σεβάσμιες και ταλαντούχες ηθοποιούς που μετρούν σαράντα χρόνια σπουδαίας καριέρας στο κινηματογραφικό πανί και τα βραβεία της ανήκουν δικαιωματικά. Η.

Χωρίς να φοβάται να τσαλακώσει την εικόνα της, η ηθοποιός έχει υποδυθεί ρόλους τελείως διαφορετικούς μεταξύ τους.

Από μάγισσα, ανήμπορη μητέρα έως και «στριμμένη» διευθύντρια περιοδικού μόδας, η Μέριλ Στριπ κατάφερε να βάλει το όνομα της στη λίστα με τους καλύτερους ηθοποιούς του κόσμου.

«Ανέκαθεν αναλάμβανε ρόλους ισχυρών γυναικών, δημιούργησε τέχνη δείχνοντας τα τρωτά σημεία τους και παρουσιάζοντας την αλήθεια στη μεγάλη οθόνη. Για να το πούμε απλά, είναι μια πρωτοπόρος, άνοιξε τον δρόμο για τις γυναίκες στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο και το θέατρο» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Λορέντζο Σόρια, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ.

Η 67χρονη ηθοποιός έχει ήδη στην κατοχή τρία Όσκαρ, για τις συγκλονιστικές της ερμηνείες της στις ταινίες «Η σιδηρά κυρία», «Η εκλογή της Σόφι» και «Κράμερ εναντίον Κράμερ» ενώ ήταν υποψήφια 19 φορές.

Η Μέριλ Στριπ που «κατέρριψε τα φράγματα του φύλου και της ηλικίας με φινέτσα και χάρη» θα πάρει τη Χρυσή Σφαίρα στην τελετή της απονομής θα λάβει χώρα στο Μπέβερλι Χιλς στις 8 Ιανουαρίου.

Με το βραβείο Σεσίλ Μπ. Ντεμίλ έχουν τιμηθεί επίσης ο Ντένζελ Ουάσινγκτον, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Γούντι Άλεν και η Τζόντι Φόστερ.

Το άρθρο Στη Μέριλ Στριπ η Χρυσή Σφαίρα για την προσφορά της στην τέχνη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα