Στη «γραμμή» Μέργου ο Όλι Ρεν

Μπορεί τα υπουργείο Οικονομικών και Εργασίας να διαψεύδουν τη μείωση του κατώτατου μισθού, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν όμως, έχει άλλη γνώμη και δηλώνει ότι το 2014 πρόκειται να αναθεωρηθεί το σύστημα των ελάχιστων αποδοχών, προς την κατεύθυνση βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας.

Σε σχετική ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ, προς τον Επίτροπο Οικονομικών, η απάντηση που δόθηκε, ενισχύσει την άποψη του γ.γ. του Υπ.Οικ. Γιώργου Μέργου, περί υψηλού κατώτατου μισθού στην Ελλάδα.

Ο

Όλι Ρεν, απάντησε σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή: «αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014 με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας». Ο Επίτροπος προσθέτει δε, πως σε αυτήν την αναθεώρηση θα συμμετάσχουν οι κοινωνικοί εταίροι.

Ο κ. Χουντής μετά και τη δήλωση αυτή, κάνει λόγο για υποκρισία της κυβέρνησης. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι από την 1η Απριλίου του 2013 ο κατώτατος μισθός θα ορίζεται με πράξη υπουργικού συμβουλίου, ανεξάρτητα από την όποια συγκατάθεση ή διαφωνία των κοινωνικών εταίρων.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει και σε παλαιότερη προφορική του ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο, στην οποία αξιωματούχοι της ΕΕ, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ αναδείκνυαν ως στόχο «να φτάσουμε σε μισθούς επιπέδου Βουλγαρίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα