Στη δημοσιότητα αποκαλυπτικές επιστολές του John Lennon

Υπό τον τίτλο «The Lennon Letters» θα δουν το φως της δημοσιότητας περίπου 300 επιστολές του John Lennon προς τον Paul McCartney. Πρόκειται για μια σειρά ανέκδοτων γραμμάτων, τα οποία «ρίχνουν φως» στην προσωπική σχέση των δύο «σκαθαριών» και της προσωπικότητας του Lennon γενικότερα.

Στις επιστολές αποκαλύπτεται η οξύθυμη πλευρά του Lennon, καθώς και η ιδιαίτερη σχέση του με τον McCartney, για την οποία έχουν ακουστεί πολλά κατά καιρούς. Χαρακτηριστικά, σε μια επιστολή του το 1971 γράφει «για τα σκ... που ρίξατε σε μένα και τη Yoko» και εμπαίζει τον McCartney, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «η τέχνη είναι αυτή που είναι στις μέρες μας χάρη στους Beatles». «Δεν πιστεύω να τρελάθηκες, Πολ. Το πιστεύεις; Όταν πάψεις να έχεις αυτή την αυτοπεποίθηση ίσως συνέλθεις», του γράφει ο Lennon.

Σε άλλα γράμματα αποκαλύπτονται κρυφές πτυχές του χαρακτήρα και των συναισθημάτων του, όπως για παράδειγμα η ενοχή του επειδή υπήρξε αυστηρός με μία σερβιτόρα, το θυμό του με τους συνεργάτες του και τη φιλονικία με καθαριστή της γειτονιάς του.

Η Yoko Ono έδωσε το «οκ» για να κυκλοφορήσουν οι επιστολές, τις οποίες συγκέντρωσε και επιμελήθηκε ο βρετανός δημοσιογράφος, Hunter Davies, ο οποίος έχει γράψει και την μοναδική εξουσιοδοτημένη βιογραφία των «Σκαθαριών», θα κυκλοφορήσουν ταξινομημένα με χρονολογική σειρά.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα