Στη FIFA η ΕΠΟ για το νέο αθλητικό νόμο

Στη FIFA αναμένεται να προσφύγει η ΕΠΟ ενημερώνοντας την για τις διατάξεις του νέου αθλητικού νόμου που δόθηκε προς διαβούλευση καθώς θεωρεί ότι υπάρχουν διατάξεις που θίγουν το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου.

Με τη δημοσιοποίηση του προσχεδίου του νέου αθλητικού νόμου, γίνεται σαφές ότι καταργείται ο νόμος του 2006 που «νομιμοποιούσε ουσιαστικά το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ενώ παράλληλα αλλάζουν τα πάντα σε διαιτησία, ποδοσφαιρική δικαιοσύνη

και εκλογικό σύστημα.

Η ΕΠΟ αναμένεται να αντιδράσει όπως έχει γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν στις οποίες η Ομοσπονδία έχει καταφύγει στη FIFA με την «ομπρέλα» της οποίας έχει καταφέρει να μην ενεργοποιηθούν με την ψήφισή τους διατάξεις που κατά την ΕΠΟ και την FIFA «καταργούν» το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, το οποίο είναι αδιαπραγμάτευτο για την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαιρου.

Το ίδιο θα πράξει η ομοσπονδία και σε αυτή την περίπτωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΠΟ ετοιμάζεται να στείλει άμεσα, ίσως και σήμερα, επιστολή προς τη FIFA με την οποία θα καταγγέλλει ότι παραβιάζεται η αυτονομία της.

Keywords
Τυχαία Θέματα