Σταύρος Δήμας: “Σημασία έχει το συμφέρον του λαού”

«Το περίμενα το αποτέλεσμα, δεν απογοητεύομαι ποτέ, παραμένω ψύχραιμος» ήταν τα λόγια του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας της Βουλής που απέβη άκαρπη. «Η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή θα ήταν η ορθή επιλογή. Ωστόσο, η απόφαση της Βουλής είναι σεβαστή» πρόσθεσε στη δήλωσή του ο κ. Δήμας.

Στη συνέχεια επεσήμανε

ότι το αποτέλεσμα αυτό «παρατείνει την πολιτική αβεβαιότητα», λέγοντας ότι θα πρέπει να εξασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος. «Τώρα σημασία έχει το συμφέρον του λαού και της χώρας. Οι εβδομάδες που έρχονται είναι κρίσιμες.»

Αναφέρθηκε στο καθήκον των πολιτικών δυνάμεων τώρα οι οποίες όπως είπε πρέπει να αντιμετωπίσουν με νηφαλιότητα, αίσθημα ευθύνης και πρόθεση συναίνεσης τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα.

«Αυτό που μας ενώνει είναι η πατρίδα» τόνισε ο κ. Δήμας, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους βουλευτές που τον ψήφισαν, αλλά και τους Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Βενιζέλο που τον πρότειναν για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

«Αποδέχτηκα την πρόταση αυτή με την έννοια της εθνικής αποστολής και όχι του αξιώματος» κατέληξε ο κ. Δήμας.

Keywords
Τυχαία Θέματα