«Σταυροφορία» για την ευρωπαϊκή ιδέα από τον Φρανσουά Ολάντ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τα πολιτικά και οικονομικά παρεπόμενα από το Brexit όπως και η αναστάτωση που επικρατεί στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, από την έκφραση διαφορετικών και αντικρουόμενων απόψεων αναφορικά με τα δημοσιονομικά ζητήματα, οδήγησαν τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φ.Ολάντ στην πραγματοποίηση ενός πολυήμερου ταξιδιού σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Στόχος η προώθηση του ευρωπαϊκού σχεδίου

Η Γαλλία στα πλαίσια διευθέτησης

μια ισορροπίας δύναμης ανάμεσα σε αυτή και την Γερμανία, που να λειτουργεί προωθητικά και όχι ανασταλτικά ως προς την επέκταση και το βάθεμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αποπειράται να αναλάβει μια σειρά πρωτοβουλιών που θα υπηρετήσουν ακριβώς αυτή την προοπτική.

Σε αυτό το μοτίβο κινείται και η σχετική δήλωση που διανεμήθηκε από την Γαλλική Προεδρεία, που παρουσίασε το εν λόγω ταξίδι ως μέσο προώθησης της ευρωπαϊκής ιδέας, ώστε να «δοθεί νέα ορμή» στο ευρωπαϊκό σχέδιο, όπως τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ο σχεδιασμός της περιοδείας του Προέδρου Ολάντ, την τοποθετεί μέσα στον Ιούλιο ,με πρώτο σταθμό στις 19 Ιουλίου την Πορτογαλία και την Αυστρία, ενώ στις 20 Ιουλίου θα μεταβεί την Τσεχία και την Σλοβακία, με τελικό σταθμό του ταξιδιού, την Ιρλανδία στις 21 Ιουλίου.

Το άρθρο «Σταυροφορία» για την ευρωπαϊκή ιδέα από τον Φρανσουά Ολάντ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα