Σταθερότητα προσφέρει η ενεργειακή συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ

«Η συνεργασία μεταξύ της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ σε θέματα ενέργειας, μπορεί να αποτελέσει έναν τομέα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και αύξησης της ευημερίας των λαών των τριών χωρών», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, εν όψει της αυριανής υπογραφής στην Λευκωσία μνημονίου συναντίληψης μεταξύ των τριών χωρών σε θέματα ενέργειας

και υδάτινων πόρων.

Παράλληλα, ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι «η συνεργασία αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σημαντικό βήμα» και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα ακολουθηθεί και από άλλα ανάλογα βήματα σε πολλούς τομείς της οικονομίας των τριών χωρών».

Ερωτηθείς για την ελληνική ΑΟΖ ο κ. Μανιάτης απάντησε ότι «η θέσπιση της αποτελεί μια μεγάλη προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας, χειρίζονται με απόλυτη υπευθυνότητα και πλήρη συντονισμό το ζήτημα της προώθησης της ελληνικής ΑΟΖ».

«Σημαντικό», εξάλλου, χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και το έργο EuroAsia Interconnector, που το 2016 αναμένεται να συνδέσει Ισραήλ, Κύπρο, Κρήτη και Πελοπόννησο και θα έχει την δυνατότητα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος 2000 MW.

«Αθήνα και Λευκωσία από κοινού θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τουρκικές και άλλες πιέσεις για κατανομή των πόρων του φυσικού αερίου πριν από την επίλυση του Κυπριακού», κατέληξε ο κ. Μανιάτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα