Σταδιακή ανάκαμψη το 2013 προβλέπει ο Ντράγκι

Συγκρατημένη αισιοδοξία για σταδιακή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στην Ευρωζώνη εκφράζει ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, επισημαίνοντας ωστόσο πως οι αρνητικές τάσεις είναι περισσότερες από τις θετικές.

«Η οικονομική αδυναμία στην Ευρωζώνη αναμένεται να κυριαρχήσει στις αρχές του 2013», δήλωσε ο Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη μηνιαία συνεδρίαση της ΕΚΤ.

«Αργότερα

το 2013, η οικονομική δραστηριότητα θα ανακάμψει σταδιακά, στηριζόμενη στη χαλαρή νομισματική μας πολιτική, στη βελτίωση της εμπιστοσύνης στις χρηματοοικονομικές αγορές… καθώς και στην τόνωση της παγκόσμιας ζήτησης», υπογράμμισε ο διοικητής της ΕΚΤ.

Όσον αφορά στην ανατίμηση του ευρώ, που έχει προκαλέσει κόντρα μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, ο κ. Ντράγκι σημείωσε ότι, αυτή αντανακλά την ενίσχυση της εμπιστοσύνης προς την Ευρωζώνη.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα κινείται στα επίπεδα του μακροχρόνιου μέσου όρου, τόνισε, συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι το ζήτημα της συναλλαγματικής ισοτιμίας θα παρακολουθείται στενά αναφορικά με την επίδρασή του στη σταθερότητα των τιμών στην Ευρωζώνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα