Στα πρόθυρα της ανατροπής η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης

Μερικές εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κατέλαβαν σήμερα (25/11) το υπουργείο Οικονομικών της Ταϊλάνδης και ο επικεφαλής της διαμαρτυρίας ζήτησε την κατάληψη κυβερνητικών κτιρίων, καθώς κλιμακώνονται οι προσπάθειες ανατροπής της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα (σ.σ. πρώτης γυναίκας που ανέλαβε το αξίωμα αυτό).

Σχεδόν 400 άλλοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από την Υπηρεσία Δημοσίων Σχέσεων, η οποία είναι παράρτημα του πρωθυπουργικού γραφείου και υπεύθυνη για τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Εκεί στεγάζεται το Ράδιο Ταϊλάνδη, ο σταθμός ο οποίος μεταδίδει ειδήσεις στα αγγλικά και στην ταϊλανδική γλώσσα.

Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, που ξεκίνησαν τον περασμένο μήνα, πυροδοτήθηκαν από ένα νομοσχέδιο περί αμνηστίας, το οποίο υποστήριξε η κυβέρνηση και το οποίο θα άνοιγε τον δρόμο για την επιστροφή στη χώρα του αδελφού της Γινγκλούκ, του ανατραπέντος πρώην πρωθυπουργού Θαξίν Σιναουάτρα, χωρίς να εκτίσει την διετή ποινή φυλάκισης για διαφθορά στην οποία καταδικάστηκε το 2008. Χιλιάδες διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς 12 κυβερνητικά κτίρια στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ με αίτημα την απομάκρυνση της πρωθυπουργού από την εξουσία. Λίγο μετά την έφοδό τους στο υπουργείο Οικονομικών, διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στο κτίριο, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters.

Φωτογραφία από @STForeignDesk

Keywords
Τυχαία Θέματα