Στα πράσινα ντύνεται ο Σαμπά

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο Κογκολέζος αμυντικός, Κρίστοφερ Σάμπα βρίσκεται στην Αθήνα και έχει συμφωνήσει με το «τριφύλλι» για συμβόλαιο ενός χρόνου.

Νωρίτερα είχαν προηγηθεί δεκαήμερες διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των όρων του συμβολαίου. Η τελική συμφωνία επήλθε μετά τη νέα επικαιροποιημένη πρόταση του Παναθηναϊκού μετά την

οριστικοποίηση της πρόκρισης στους ομίλους του Europa League.

Ο Σάμπα έβαλε την υπογραφή του με ένα ποσό κοντά στις 350.000 ευρώ, ενώ στο συμβόλαιο προβλέπονται και αρκετά μπόνους επίτευξης στόχων. Σημειωτέον ότι το συμβόλαιό του θα ανανεωθεί αυτόματα για έναν χρόνο σε περίπτωση που οι πράσινοι κερδίσουν θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το προφίλ του Κ. Σαμπά

Ο Κρίστοφερ Σαμπά γεννήθηκε στη Γαλλία από Κονγκολέζους γονείς στις 28 Μαρτίου του 1984 και έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στη Ρουέν, προτού μετακομίσει στη Σεντάν. Από εκεί πήρε μεταγραφή στη Χέρτα Βερολίνου, με την οποία πραγματοποίησε 20 συμμετοχές την τριετία 2004-07.

Το καλοκαίρι του 2007, ο Μαρκ Χιους κάλεσε τον Σαμπά να δοκιμαστεί στην Μπλάκμπερν. Η παρουσία του έπεισε τον Άγγλο τεχνικό να του προσφέρει συμβόλαιο, με τον 24χρονο -τότε- άσο να υπογράφει για 3,5 χρόνια έναντι 550.000 ευρώ ετησίως. Με τη φανέλα της αγγλικής ομάδας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις επί μία πενταετία, αποτελώντας το βαρόμετρο για την αμυντική λειτουργία της ομάδας.

Γι’ αυτό το λόγο, τον Φεβρουάριο του 2012 η ρωσική Ανζί δαπάνησε σχεδόν 15.000.000 ευρώ για να τον κάνει «δικό» της. Όμως, στη Ρωσία υπέστη αρκετές ρατσιστικές επιθέσεις, με συνέπεια να ζητήσει να αποχωρήσει, με την QPR να προσφέρει 14.000.000 ευρώ για την απόκτησή του. Παρ’ όλα αυτά, μόλις έξι μήνες μετά επέστρεψε στην Ανζί εξαιτίας του υποβιβασμού της αγγλικής ομάδας στην Championship.

Τελικά, τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα της Ανζί οδήγησαν στην αποχώρηση αρκετών παικτών ως ελεύθερων. Αυτό εκμεταλλεύτηκε η Ντιναμό Μόσχας, η οποία και τον απέκτησε τον Αύγουστο του ίδιου έτους. Στην τριετία που αγωνίστηκε με την Ντιναμό δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες, με αποτέλεσμα το εφετινό καλοκαίρι, ύστερα κι από τον υποβιβασμό της στη δεύτερη κατηγορία της Ρωσίας, να μείνει ελεύθερος.

Το άρθρο Στα πράσινα ντύνεται ο Σαμπά εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα