Στα χέρια της Αστυνομίας ο κρανοφόρος ληστής των φαρμακείων

Μεγάλη αναστάτωση για τους φαρμακοποιούς των περιοχών Χολαργού και Αγίας Παρασκευής από τις αλλεπάλληλες ληστρικές εισβολές στα φαρμακεία τους ενός ενόπλου, ο οποίος ακινητοποιούσε τους παρισταμένους, άρπαζε χρήματα από τις ταμειακές μηχανές και διέφευγε. Τέσσερις ληστείες με την απειλή μαχαιριού, μέσα σε τέσσερις ημέρες πρόλαβε να διαπράξει ο δράστης, ο οποίος εν τέλει συνελήφθη από αστυνομικούς ειδικής ομάδας που συστάθηκε στο

Τμήμα Ασφαλείας Χολαργού, ακριβώς γι αυτό το σκοπό. Πρόκειται για έναν 44χρονο, του οποίου η δράση έλαβε τέλος λίγο μετά την τέταρτη ληστεία σε φαρμακείο του Χολαργού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Παπάγου-Χολαργού κατάφεραν να μπουν γρήγορα στα ίχνη του κρανοφόρου με το μαχαίρι και να τον εξουδετερώσουν στο πλαίσιο του αυτοφώρου λίγη ώρα μετρά τη διάπραξη της τελευταίας ληστείας. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες κατ’ εξακολούθηση, κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. «Ειδικότερα»,  λέει η Αστυνομία «κατά το χρονικό διάστημα από 11-3-2023 έως και 14-3-2023 διαπιστώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Παπάγου-Χολαργού η διάπραξη ληστειών σε φαρμακεία στην περιοχή του Χολαργού και της Αγίας Παρασκευής, στις οποίες ο δράστης φορώντας κράνος και με την απειλή μαχαιριού, αφαιρούσε χρήματα από το ταμείο των φαρμακείων. Κατόπιν συνδυαστικής αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων, ανωτέρω αστυνομικοί ταυτοποίησαν τον 44χρονο ως δράστη των ανωτέρω ληστειών.

Βρήκαν μαχαίρι, κράνος, ρούχα

Για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, συστήθηκε ομάδα αστυνομικών της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέβησαν άμεσα σε αναζητήσεις και εντόπισαν τον κατηγορούμενο στην περιοχή του Χολαργού. Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις ληστειών, με τον ίδιο ρουχισμό και κράνος και την ίδια μέθοδο σε φαρμακεία και μία περίπτωση διάρρηξης-κλοπής από καφετέρια, απ’ όπου αφαίρεσε ηλεκτρονικά είδη, σε Χολαργό και Αγία Παρασκευή. Επιπλέον, κατασχέθηκαν το μαχαίρι, ο ρουχισμός και το κράνος που έφερε κατά την εγκληματική του δραστηριότητα. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αστυνομίας,astynomias