Στα 4.80 μέτρα και στο χάλκινο μετάλλιο «πέταξε» η Κυριακοπούλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου

Στα 4.80 μέτρα «πέταξε» η Νικόλ Κυριακοπούλου σημειώνοντας μια μεγάλη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου το οποίο διεξάγεται στο Πεκίνο. Η Κυριακοπούλου πέρασε στην πρώτη της προσπάθεια τα 4.80μ. και ήταν για αρκετή ώρα πρώτη, όμως η προσπάθειά της στα 5.85 μέτρα ήταν αποτυχημένη και προσπάθησε στα 4.90, όμως δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να μείνει πίσω από την Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα που πέρασε τα 4.90 και την Βραζιλιάνα Φαμπιάνα Μούρερ που πέρασε τα 4.85.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια επιβεβαίωσε

τα προγνωστικά που την ήθελαν ως ένα από τα φαβορί για μετάλλιο και τώρα βάζει στόχο να «πετάξει» ψηλότερα καθώς έχει τις δυνατότητες, ενώ ο επόμενος μεγάλος αγώνας θα είναι στην Ολυμπιάδα του Ρίο, όπου πηγαίνει έχοντας συνεχόμενα καλές επιδόσεις, τις οποίες θέλει να συνεχίσει και στο διάστημα που μένει μέχρι τότε.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, είμαι πολύ χαρούμενη. Ήταν κάτι αναμενόμενο», είπε αμέσως μετά τον αγώνα η Κυριακοπούλου για να προσθέσει απαντώντας σε ερώτηση για τους στόχους της: «Δεν υπάρχει ταβάνι, μέχρι τον ουρανό, μέχρι τα αστέρια. Είμαι πολύ υπερήφανη. Ελπίζω να χαρίσω και άλλα μετάλλια στη χώρα μου», πρόσθεσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια θέλοντας να επαναλάβει την επιτυχία της και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο την επόμενη χρονιά: «Περιμένω να βρίσκομαι στα μετάλλια, ελπίζω να έχω πηδήξει πιο ψηλά. Η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική».

Η κατάταξη των πρώτων οκτώ του τελικού:
1. Γιαρισλέι Σίλβα (Κούβα) 4.90
2. Φαμπιανα Μούρερ (Βραζιλία) 4.85
3. Νικόλ Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4.80
4. Αντζέλικα Μπένγκστον (Σουηδία) 4.70
4. Σάντι Μόρις (ΗΠΑ) 4.70
4. Τζένιφερ Σουρ (ΗΠΑ) 4.70
7. Χόλι Μπράντσόου (Βρετανία) 4.70
8. Μαρτίνα Στρουτς (Γερμανία) 4.60

Keywords
Τυχαία Θέματα