Στ. Γιαννακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός θα προκριθεί…»

Την πίστη του ότι ο Ολυμπιακός θα προκριθεί στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και την εμπιστοσύνη του στην διαχείριση του αυριανού (10/12-21.45) κρίσιμου παιχνιδιού με την Άντερλεχτ από τον Μίτσελ, τονίζει ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στο attikipress.gr.




Στον Γιάννη Γιαννόπουλο [email protected]

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Άντερλεχτ σε έναν αγώνα που θα κρίνει την

πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποια είναι η γνώμη σου για το παιχνίδι;

«Πιστεύω ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως επίσης πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός ξέρει πώς να το διαχειριστεί. Η αντίπαλος του η Άντερλεχτ είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, η οποία θεωρώ ότι σαν εικόνα δεν πήρε στον όμιλο αυτό που της αναλογούσε μέσα στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός με την εμπειρία που έχει αλλά και την βοήθεια των φιλάθλων οι οποίοι θα γεμίσουν το "Γ. Καραϊσκάκη", πιστεύω ότι θα κερδίσει το παιχνίδι και θα προκριθεί».

Η εικόνα που έχουμε δει από τον Ολυμπιακό στα μέχρι τώρα παιχνίδια του ομίλου είναι πάρα πολύ καλή. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταφέρει να συνδυάσουν τα αποτελέσματα με αρκετά καλή απόδοση. Πιστεύεις ότι το ίδιο θα συμβεί και αύριο το βράδυ στο Φάληρο;

«Σε παιχνίδια όπως το συγκεκριμένο με την Άντερλεχτ στα οποία κρίνεται η πρόκριση το πιο σημαντικό είναι το αποτέλεσμα και για το λόγο αυτό δεν πιστεύω ότι θα πειράξει κανέναν αν η ομάδα προτάξει την κατάκτηση του αποτελέσματος και βάλει σε δεύτερη μοίρα το θέαμα. Το ζητούμενο είναι η ουσία και όπως είπα και προηγουμένως ο Ολυμπιακός έχει την εμπειρία και τη γνώση για να φτάσει στην επίτευξη του στόχου του».


Κατά πόσο πιστεύεις ότι μπορεί να επηρεάσει τον Ολυμπιακό η απουσία των Μήτρογλου και Μανιάτη;

«Οπωσδήποτε η απουσία του Μήτρογλου είναι σημαντική, όπως και αυτή του Μανιάτη. Μιλάμε για δύο παίκτες που είναι βασικά στελέχη του παιχνιδιού του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, όμως θεωρώ ότι η ομάδα έχει το βάθος στο ρόστερ της από το οποίο ο προπονητής του θα επιλέξει τους κατάλληλους αντικαταστάτες. Άλλωστε ο Μίτσελ έχει δείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις».


Διαπιστώνουμε χρόνο με το χρόνο κυρίως από τον Ολυμπιακό μια αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης των μεγάλων αντιπάλων μας στην Ευρώπη. Δεν υπάρχει πλέον ο φόβος και τα παιχνίδια γίνονται θα λέγαμε «βλέποντας τους αντιπάλους στα μάτια». Που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

«Κοιτάξτε Αν κάποιος διαβάσει τα σχόλια που γράφουν οι συνάδελφοί σας στο εξωτερικό και ειδικότερα στην Αγγλία που τα παρακολουθώ, θα διαπιστώσει ότι παρουσιάζουν τον Ολυμπιακό σαν γίγαντα και αυτό δεν γίνεται τυχαία. Ο Ολυμπιακός πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κορυφαία κλαμπ του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτό το έχει κερδίσει με τα παιχνίδια και τα αποτελέσματα που έχει τα τελευταία χρόνια. Κατά τη γνώμη μου το θέμα ήταν να έρθουν οι πρώτες εκτός έδρας νίκες. Αυτό έχει συμβεί σε αρκετά παιχνίδια τα τελευταία πέντε χρόνια και έχει βοηθήσει πολύ στη μεγιστοποίηση της αυτοπεποίθησης των ποδοσφαιριστών. Αυτό φαίνεται τόσο στα πρόσωπα των παιδιών που φοράνε τη φανέλα του Ολυμπιακού αλλά και στον τρόπο που βλέπουν πλέον τον Ολυμπιακό οι ποδοσφαιριστές των αντιπάλων».

Κλείνοντας, θα ήθελα την απάντησή σου σε μια προσωπική ερώτηση. Ο ποδοσφαιριστής Γιαννακόπουλος είναι πλέον βετεράνος και μπροστά μας έχουμε τον Γιαννακόπουλο π ου επέλεξε να συνεχίσει στο χώρο από μια άλλη θέση, αυτή του προπονητή. Ποιοι είναι οι στόχοι που θέλεις να πετύχεις ως προπονητής πλέον;

«Έχω μεγαλώσει μέσα στο ποδόσφαιρο και δεν θα μπορούσα να διανοηθώ ότι θα μείνω μακριά από το χώρο. Στόχος μου είναι να προσφέρω και ως προπονητής. Πιστεύω ότι μετά από τόσα χρόνια σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο ως ποδοσφαιριστής, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αγγλία, έχω γνώση, εμπειρία αλλά και τη σύγχρονη νοοτροπία, προκειμένου να συμβάλλω και εγώ στην προσπάθεια που γίνεται για τη συνεχή βελτίωση του ποδοσφαίρου μας».

Ο Στ. Γιαννακόπουλος, είχε μιλήσει το attikipress.gr και για την κλήρωση της εθνικής μας ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα