Σοβαρά επεισόδια και τραυματισμοί στις φοιτητικές εκλογές στο ΑΠΘ

Την ίδια στιγμή, που η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο, με το οποίο ισχυροποιεί, κατά κάποιο τρόπο, την κομματοκρατία στα πανεπιστήμια, στις φοιτητικές εκλογές, που διεξάγονται σήμερα σε όλα τα Ιδρύματα της χώρας, κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στη Θεσσαλονίκη και ξυλοκόπησαν φοιτητές συγκεκριμένων παρατάξεων.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνει το seleo.gr,

περίπου 40 άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και κρατώντας ρόπαλα, κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των φοιτητών στο Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ και χτύπησαν μερικούς από αυτούς.

Μετά την επίθεση η ομάδα των κουκουλοφόρων κινήθηκε απειλητικά και σε άλλες σχολές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ειδικότερα, φθορές από άτομα με κράνη, κουκούλες και ρόπαλα προκλήθηκαν στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου αυτή τη στιγμή έχει διακοπεί η εκλογική διαδικασία. Γύρω από το Πανεπιστήμιο έχει αναπτυχθεί και παραμένει αστυνομική δύναμη ενώ η διαδικασία των εκλογών διεκόπη.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την επίθεση έχουν τραυματιστεί 4 φοιτητές, οι οποίοι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Keywords
Αναζητήσεις
φοιτητικες εκλογες 2015 γεωπονια απθ επεισοδια, ετ 3 ειδησεις γεωπονια απθ εκλογες 13/5
Τυχαία Θέματα