Σωστή διατροφή και ύπνος φέρνουν την ακαδημαϊκή επιτυχία

Σύμφωνα με το Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου νοσημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, ο σωστός τρόπος διατροφής και ύπνου, έχουν άμεση σχέση με την ακαδημαϊκή επιτυχία. "Ο εγκέφαλος σας θα δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά εάν δεν κατανάλωσε αρκετές θερμίδες. Όταν τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο χωρίς έχουν φάει πρωινό, η νοητική τους λειτουργία μπορεί να επηρεαστεί", τονίζει η Καθηγήτρια στο τομέα των Επιστημών διατροφής Krista Casazza PhD, RD.

Η ερευνήτρια αυτή συνιστά, τα παιδιά να αρχίζουν την ημέρα τους με φρούτα, πρωτεΐνες και τροφές που περιέχουν

σπόρους χωρίς επεξεργασία. Να αποφεύγονται δημητριακά που περιέχουν ζάχαρη, επειδή στην αρχή προκαλούν μια μεγάλη αύξηση του σακχάρου και στη και συνέχεια μια απότομη πτώση.
"Ένα ισορροπημένο πρωινό, θα προσφέρει ενεργεία στο σώμα για μακρά περίοδο και θα βοηθήσει να διατηρηθεί το επίπεδο της προσοχής μέχρι το γεύμα, όποτε χρειάζεται να φάνε πάλι καλά. Αυτό θα κρατήσει καλά μέχρι το βραδινό και δεν θα χρειαστεί και καταναλώνουν διάφορα σνακ μετά το σχολείο", συνεχίζει η ερευνήτρια.
Όσον αφορά τον ύπνο "τα παιδιά χρειάζονται ένα ύπνο πλήρους διάρκειας για την συνολική τους σχολική απόδοση", τονίζει η καθηγήτρια παιδιατρικής Kristin Avis,PhD. "Η έλλειψη του ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα μνήμης και προσοχής στην τάξη, να επηρεάσει τη συμπεριφορά και τη διάθεση και να οδηγήσει σε άγχος ή και σε κατάθλιψη", συμπληρώνει η καθηγήτρια. Συνιστά επίσης μόνιμο πρόγραμμα για την ώρα του ύπνου, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα