Σωματική άσκηση το "κλειδί" για το "κόψιμο" του τσιγάρου

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων, οι οποίοι προσπαθούν να κόψουν ή να ελαττώσουν το κάπνισμα, τότε η λύση βρίσκεται στη σωματική άσκηση! Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστήμιου του Έξετερ στη Μεγάλη Βρετανία, η σωματική άσκηση βοηθάει όσους θέλουν να κόψουν το κάπνισμα να αντιμετωπίσουν την επιθυμία τους για νικοτίνη, παρότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κατ΄αυτό τον τρόπο θα αποβάλουν ευκολότερα την βλαβερή συνήθεια.
«Ασφαλώς η σωματική άσκηση φαίνεται να έχει προσωρινά οφέλη και υπό αυτή την έννοια προτείνεται ανεπιφύλακτα», σχολίασε ο καθηγητής και επικεφαλής της έρευνας Έντριαν Τέιλορ.
Οι εθελοντές που συμμετείχαν στη μελέτη κλήθηκαν να κάνουν κάποιου είδους σωματική άσκηση (κυρίως έντονο περπάτημα ή ποδηλασία) ή κάποιου είδους “παθητική” δραστηριότητα, όπως απλώς να καθίσουν χωρίς να κάνουν τίποτα ή να παρακολουθήσουν μια βιντεοταινία. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα, που είχαν κάποιου είδους “ενεργητική” δραστηριότητα, είχαν μικρότερη επιθυμία να καπνίσουν ύστερα από τη σωματική άσκηση εν συγκρίσει με πριν χωρίς να είναι σαφές για ποιον λόγο.
«Ίσως η σωματική άσκηση να λειτουργεί ως περισπασμός, ενώ η δραστηριότητα ίσως να βελτιώνει την διάθεση των ανθρώπων, ώστε να μη νιώθουν τόσο έντονη την ανάγκη να αισθανθούν καλύτερα με το να καπνίσουν, τόνισε ο Ε. Τέιλορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα