Σοκάρουν τα λόγια του ποδοσφαιριστή που έσωσε τη ζωή του αντιπάλου του μέσα στο γήπεδο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

– του Αντώνη Γεωργακόπουλου

Ο Φράνσις Κονέ, κέρδισε το βραβείο «Fair Play» από τη FIFA, αφού κατάφερε να σώσει τη ζωή του αντίπαλου τερματοφύλακα, Μάρτιν Μπέρκοβετς, πριν καταπιεί τη γλώσσα του μετά από ατύχημα με συμπαίκτη του.

Ο Κονέ, είχε δεχθεί ρατσιστικά μηνύματα από την αντίπαλη ομάδα που τον αποκαλούσαν «μαϊμού», αλλά αυτό δεν επηρέασε την κρίση του.

Μάλιστα, αυτή ήταν η 4η φορά που σώζει τη ζωή κάποιου συναδέλφου του.

Όλα ξεκίνησαν όταν είχε μάθει δύο

ποδοσφαιριστές από τη γειτονιά του, είχαν πεθάνει στον αγωνιστικό χώρο από το ίδιο ατύχημα.

Τότε, αποφάσισε να μην αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο εάν βρίσκεται αυτός εκεί, και πήγε σε κάποιον μεγαλύτερο για να του δείξει τί να κάνει σε ανάλογη περίπτωση.

Τα λόγια του στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «BBC Sport», σοκάρουν.

Πρώτα, όμως, θυμηθείτε το περιστατικό:

«Αυτό που έκανα είναι ένα μήνυμα, πρέπει να σταματήσουμε τον ρατσισμό και να υποστηρίξουμε το ευ αγωνίζεσθαι. Η αντίπαλη ομάδα κάλεσε τον σύλλογο μας στο τηλέφωνο για να πει ευχαριστώ που σώσαμε τη ζωή του τερματοφύλακα, αλλά και για να απολογηθούν επειδή έλεγαν πράγματα όπως «μαϊμού» και άλλα τέτοια.

Δεν είναι σωστό να συμπεριφέρεσαι σε κάποιον σαν να είναι μαϊμού, και εγώ τους το απέδειξα», ανέφερε αρχικά, και συνέχισε:

«Οι άνθρωποι εδώ, πλέον, με αναγνωρίζουν στον δρόμο και όπου παίζω με χειροκροτούν και φωνάζουν για μένα. Είμαι Χριστιανός, προσεύχομαι πολύ. Πιστεύω πως όλα αυτά τα έκανε ο Θεός και όχι εγώ.

Αυτό που έκανα εγώ δεν ήταν απλά φυσιολογικό, ήταν υπέρ-φυσιολογικό» είπε πριν αναφερθεί με λεπτομέρειες στα περιστατικά:

«Ο Μάρτιν με δάγκωνε, αλλά ο δεύτερος παίκτης που είχα σώσει με δάγκωσε απίστευτα δυνατά, ήταν τρομερό.

Θυμάμαι να υπάρχει παντού αίμα από το στόμα του και από τα δάχτυλά μου, τα οποία είναι γεμάτα από σημάδια.

Εκείνη τη στιγμή, παλεύουν πολύ δυνατά για να σώσουν τη ζωή τους.»

Τέλος, τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν θέλει να ξανασυμβεί, αλλά ακόμα και αν συμβεί και βρίσκεται εκεί, τότε θα κάνει αυτό που ξέρει να κάνει.

Το άρθρο Σοκάρουν τα λόγια του ποδοσφαιριστή που έσωσε τη ζωή του αντιπάλου του μέσα στο γήπεδο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα