Σοκ! Διατροφικός εφιάλτης συγκλονίζει 57 χώρες (video)

Αίσθηση έχουν προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα τα στοιχεία της επιχείρησης που διεξήγαγαν μαζί Interpol και Europol σε 57 χώρες.

Τα ευρήματα της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Opson V» σοκάρουν δεδομένου ότι οι Αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση 10.000 τόνων νοθευμένων ή παραποιημένων τροφίμων!

Όπως έγινε γνωστό, εντοπίστηκαν εντόσθια κοτόπουλου στη φορμόλη, ελιές με επικάλυψη από θειικό χαλκό ενώ βρέθηκε ακόμη και κρέας πιθήκου…

Τα ευρήματα που προκαλούν τρόμο

Συγκεκριμένα, στο Χαρτούμ ανακαλύφθηκαν

εννέα τόνοι μολυσμένης από λιπάσματα ζάχαρης.

Στην Ιταλία, οι αστυνομικοί βρήκαν 85 τόνους ελιές, «περασμένες» με διάλυμα θειικού χαλκού (γαλαζόπετρας) προκειμένου να είναι πιο θελκτικές για τους καταναλωτές στην εμφάνιση.

Στην Ταϊλάνδη, οι άνδρες της αστυνομίας εξάρθρωσαν κύκλωμα διακίνησης τροφίμων χάρη στη σύλληψη ενός προσώπου που μετέφερε τέσσερις τόνους κρέατος, οι οποίοι που είχαν εισαχθεί με μη νόμιμα μέσα από την Ινδία.

Οι Αρχές εντόπισαν και κατέστρεψαν τουλάχιστον 30 τόνους βοδινού και βουβαλίσιου κρέατος, οι οποίοι ενώ ήταν ακατάλληλοι για κατανάλωση και επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, θα κατέληγαν στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Την ίδια ώρα, πολλά κιλά κρέατος πιθήκου εντοπίστηκαν στα τελωνεία του αεροδρομίου του Ζάβεντεμ στο Βέλγιο, ενώ στη γειτονική Γαλλία βρέθηκαν πολλά κιλά από γρύλλους και κάμπιες!

Στην Ινδονησία, κατασχέθηκαν 70 κιλά από εντόσθια κοτόπουλων, διατηρημένων στη φορμόλη, η οποία απαγορεύεται στα τρόφιμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα