Σόιμπλε: «Έναν υπουργό Οικονομικών χρειάζεται η Ευρώπη»

Για άλλη μία φορά, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προέβη σε μία δήλωση που έκανε εντύπωση, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σόιμπλε ανέφερε πως η Ευρώπη έχει ανάγκη από (μόνον) έναν υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να λειτουργήσει ομαλά: «Δημιουργήσαμε μια νομισματική πολιτική

με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η νομισματική πολιτική πρέπει να αντιστοιχεί με μια κοινή οικονομική πολιτική. Για αυτό τον λόγο, χρειαζόμαστε ένα κοινοβούλιο, μια κυβέρνηση και κάτι που θα αντιστοιχεί σε έναν υπουργό Οικονομικών».

Επιπλέον, ο Γερμανός υπ. Οικονομικών επέμεινε στην αναγκαιότητα τροποποίησης των ευρωπαϊκών θεσμών και τη δημιουργία μιας πραγματικής πολιτικής ένωσης: «Τη δεκαετία του 1990 είχαμε πει: αφήστε μας να ξεκινήσουμε μια νομισματική ένωση. Και μια μέρα θα έρθει ο καιρός να κάνουμε το επόμενο βήμα. Τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη με μια ακόμη καλύτερη δομή για τις οικονομικές και χρηματοπιστωτικές πολιτικές».

«Η τρέχουσα κατάσταση, στην οποία όλες οι αποφάσεις που αφορούν τα δημοσιονομικά πρέπει να επικυρώνονται από τα εθνικά κοινοβούλια, δεν μπορεί να διαρκέσει μακροπρόθεσμα», κατέληξε ο κ. Σόιμπλε, προσβλέποντας στην ενίσχυση του ρόλου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα