«Σκούρα» τα πράγματα για την Μέρκελ

Πολύ δύσκολα θα ανανεωθεί ο κυβερνητικός κεντροδεξιός συνασπισμός στη Γερμανία, μετά τις εκλογές του 2013, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την εταιρία Emnid για λογαριασμό της εφημερίδας Bild.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης δείχνουν τους Συντηρητικούς (Μέρκελ) να κερδίζουν μια ποσοστιαία μονάδα και να φθάνουν το 36%, αλλά ο κυβερνητικός τους εταίρος, οι Ελεύθεροι

Δημοκράτες (Ρέσλερ-FDP), χάνουν μια ποσοστιαία μονάδα και βρίσκονται στο 4%, δηλ. κάτω από το 5% που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή.
Το κόμμα των Πειρατών, επίσης χάνει μια ποσοστιαία μονάδα εξασφαλίζοντας ένα ποσοστό γύρω στο 7%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Όσον αφορά τους Σοσιαλδημοκράτες το ποσοστό τους βρίσκεται στο 28%, μια ποσοστιαία μονάδα κάτω, ενώ οι Πράσινοι, ο επικρατέστερος εταίρος τους σε μια μελλοντική κυβέρνηση συνασπισμού, βρίσκεται στο 14%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, αν οι τάσεις της δημοσκόπησης επαληθευτούν στις βουλευτικές εκλογές του επόμενου χρόνου και το FDP δεν εξασφαλίσει έδρες στην Κάτω Βουλή, τότε θεωρείται πολύ πιθανό η Ανγκελα Μέρκελ να αναγκαστεί να σχηματίσει «ευρύ συνασπισμό» με το SPD, όπως συνέβη την περίοδο 2005-09.

Keywords
Τυχαία Θέματα