Σκληρή συμμορία χτυπούσε και λήστευε πεζούς στη Γλυφάδα

Εσπερναν τον τρόμο, ιδιαίτερα τις ημέρες του Πάσχα, στη Γλυφάδα, παγιδεύοντας νεαρά θύματα, που περπατούσαν αμέριμνα, για να τα ληστέψουν με χρήση βίας και να τους αρπάξουν χρήματα, κοσμήματα ακόμη και τα…ρούχα που φορούσαν!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα μέλη της συμμορίας, στην οποία συμμετείχαν  και δύο ανήλικοι, φορώντας κουκούλες και απειλώντας τα νεαρά η ανήλικα θύματα με σουγιά η με χτυπήματα με γροθιές και κλωτσιές, όπως εξακριβώθηκε διέπραξαν τρεις ληστείες από τη Μεγάλη Τετάρτη μέχρι την Τετάρτη του Πάσχα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Γλυφάδας, που γίνονταν αποδέκτες των καταγγελιών των τρομοκρατημένων ή και αιμόφυρτων θυμάτων, σήμαναν συναγερμό και κατάφεραν λίγο μετά τη διάπραξη της τρίτης ληστείας να εντοπίσουν και να συλλάβουν τα τέσσερα μέλη της συμμορίας στην περιοχή του Αλίμου. Πρόκειται για έναν 21χρονο ημεδαπό και τρεις αλλοδαπούς (Αιγύπτιοι και Σύρος), ηλικίας 16, 17 και 18 χρόνων. Αναζητείται ένας ακόμη 16χρονος.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «αποδομήθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες με τη χρήση ή με απειλή σωματικής βίας σε βάρος πεζών στην περιοχή της Γλυφάδας». Ειδικότερα, συνεχίζει η Αστυνομία, πρώτες πρωινές ώρες, Τετάρτη 19 Απριλίου 2023, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Νοτιοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, μετά από άμεση κινητοποίηση, εντόπισαν στον Άλιμο και συνέλαβαν τέσσερα  άτομα, τα οποία αναζητούνταν για περίπτωση ληστείας που έλαβε χώρα λίγη ώρα νωρίτερα. Οι δράστες είχαν αρπάξει από πεζό τον οποίο χτύπησαν,  το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό και προσωπικά έγγραφα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο όχημα, στο οποίο  επέβαιναν  οι συλληφθέντες καθώς και από την κατοχή τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κουκούλα τύπου full face και το πορτοφόλι με 50 ευρώ, που είχαν αρπάξει και το οποίο αποδόθηκε στον άνθρωπο που έζησε εφιαλτικές στιγμές.

Δεν δίσταζαν να χτυπήσουν

«Όπως διαπιστώθηκε»,  επισημαίνει η ΕΛ.ΑΣ «οι κατηγορούμενοι, είχαν συστήσει συμμορία, που διέπραττε ληστείες σε βάρος πεζών, κατά τη διάπραξη των οποίων, δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν βία, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα. Από την επακόλουθη προανάκριση που διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας εξιχνιάστηκαν δύο ακόμα περιπτώσεις ληστειών με τη συμμετοχή του 21χρονου, ο οποίος: Βραδινές ώρες της 16ης Απριλίου 2023(σ.σ. βράδυ του Πάσχα),  στη Γλυφάδα, από κοινού με δύο ακόμα μέλη της εγκληματικής ομάδας, προσέγγισαν δύο 20χρονους ημεδαπούς και αφού τους ακινητοποίησαν ασκώντας σωματική βία και με την απειλή σουγιά, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ.

Βραδινές ώρες της 13ης Απριλίου 2023 στη Γλυφάδα, από κοινού με δύο ακόμα μέλη της εγκληματικής ομάδας, προσέγγισαν τρεις  ανήλικους και με την απειλή σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ζακέτα και ρολόι». Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας και ληστείες κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, οδηγήθηκαν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε  να απολογηθούν ενώπιον Ανακριτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκληρή, Γλυφάδα,skliri, glyfada