Σκληρές μάχες των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων με τους Χούτι στο Άντεν – 57 νεκροί και 215 τραυματίες

Τον θάνατο τουλάχιστον 57 αμάχων προκάλεσαν βομβαρδισμοί, που αποδίδονται στους σιίτες αντάρτες Χούτι, στο Άντεν της Υεμένης. Στην περιοχή μαίνονται μάχες μεταξύ των δυνάμεων της εξόριστης κυβέρνησης της χώρας και των ανταρτών Χούτι που είχαν καταλάβει την εξουσία πριν από μερικούς μήνες. Οι δυνάμεις της εξόριστης κυβέρνησης έχουν απομονώσει τους Χούτι, οι οποίοι αμύνονται σε αρκετά σημεία της πόλης, προσπαθώντας να διατηρήσουν τον έλεγχο τους.

Οι βομβαρδισμοί

αυτοί έγιναν με ρουκέτες Κατιούσα και βλήματα όλμου τη στιγμή που οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν επίθεση με στόχο να πάρουν και πάλι τον πλήρη έλεγχο της πόλης και του λιμανιού της. Χαρακτηριστικό της έκβασης των μαχών είναι το γεγονός ότι πολλοί υπουργοί της εξόριστης κυβέρνησης έχουν εξάλλου φθάσει στο συγκεκριμένο λιμάνι της Υεμένης. .

«Πενήντα επτά άμαχοι, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά και έξι γυναίκες, σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 215 τραυματίσθηκαν, μεταξύ των οποίων 25 παιδιά και 15 γυναίκες», δήλωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας του Άντεν, ο Αλ-Χαντρ Λασουέρ. «Ο βομβαρδισμός κατοικημένων ζωνών της συνοικίας Νταρ Σάαντ είναι μια πράξη αυτοκτονική εκ μέρους των Χούτι», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο προσωρινός κυβερνήτης του Άντεν Νάγεφ αλ-Μπάκρι.

Θα πρέπει να σημειωθεί τέλος, ότι αντιπροσωπεία της εξόριστης στη Σαουδική Αραβία κυβέρνησης, στην οποία περιλαμβάνονται οι υπουργοί Εσωτερικών και Μεταφορών, έφθασε την Παρασκευή και συνεδρίασε χθες με τις τοπικές αρχές του Άντεν για να εξετασθούν «οι τρόποι ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια» στην πόλη, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων SABA

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα