Σκληρές μάχες στην Ουκρανία – Ενδεχόμενο αποστολής όπλων εξετάζουν οι ΗΠΑ

Με απίστευτη αγριότητα συνεχίζονται οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων του Κιέβου και των φιλορώσων αυτονομιστών καθώς καταρρέουν και οι συνομιλίες στο Μινσκ της Λευκορωσίας, που είχαν ως στόχο την επίτευξη μιας συμφωνίας ειρήνευσης.

Όσον αφορά τις απώλειες από τις σκληρές μάχες η κυβέρνηση του Κιέβου ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο οι νεκροί στρατιώτες ήταν 13, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για τις απώλειες από πλευράς των φιλορώσων αυτονομιστών.

Την στιγμή που οι μάχες στην ανατολική Ουκρανία συνεχίζονται στη Νέα

Υόρκη ένα δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, αναφέρει ότι ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι καθώς και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, στρατηγός Μάρτιν Ντέμπσεϊ, εξέτασαν το ενδεχόμενο αποστολής αμυντικών όπλων και εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Όπως επίσης έγινε γνωστό και η σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Σούζαν Ράις είναι επίσης διατεθειμένη να επανεξετάσει τις αντιρρήσεις που είχε μέχρι τώρα για την αποστολή τέτοιου είδους βοήθειας.

Πάντως μέχρι τώρα δεν έχουν λάβει καμία τέτοια απόφαση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ενώ γίνεται λόγος για εξοπλισμό των φιλορώσων από την Ρωσία με σύγχρονο εξοπλισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα