Σκέψεις για πεζόδρομο – ποδηλατόδρομο 62,5 χλμ. στην Αττική

Ένα διαφορετικό δρόμο, που δεν θα μπορούν να κινούνται τα αυτοκίνητα ή λεωφορεία, σχεδιάζει το Εργαστήριο Βιώσιμης Κινητικότητας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής.

Πρόκειται για έναν ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο, μήκους 62,5 χιλιομέτρων, από τους Αγίους Αναργύρους έως το Λαύριο, εκεί όπου βρίσκεται σήμερα η εγκαταλειμμένη σιδηροδρομική γραμμή Αγ. Αναργύροι – Λαύριο, και με δυνατότητα επέκτασης άλλων 8 χλμ.

έως το Σούνιο.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», ο εν λόγω δρόμος θα περνάει από 15 δήμους, διασχίζοντας την Αττική απ’ άκρη σ’ άκρη. Στόχος είναι να εξυπηρετεί τόσο καθημερινές μετακινήσεις με ποδήλατο μέσω της σύνδεσής της με το τοπικό δίκτυο των παρακείμενων περιοχών -το οποίο θα βελτιωθεί- όσο και μετακινήσεις αναψυχής ή άθλησης, καθώς αποτελεί μια ευκαιρία για βόλτα στο φυσικό περιβάλλον και σε τόπους ιστορικού ενδιαφέροντος.

Η γραμμή θα αποτελεί τμήμα του ευρύτερου μητροπολιτικού δικτύου ποδηλάτου της Αττικής το οποίο έχει θεσμοθετηθεί από το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας – Αττικής 2021. Τέλος, σημειώνεται, πως αυτή την περίοδο το έργο βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης.

Πηγή: Τα Νέα

Keywords
Τυχαία Θέματα