Σήμερα ολοκληρώνει τις διερευνητικές επαφές του ο Αλ. Τσίπρας

Συνεχίζονται και σήμερα οι επαφές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με πολιτικούς αρχηγούς, στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών που έχει λάβει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Αρχικά, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί με κοινωνικούς φορείς και Αριστερές οργανώσεις, σε μια σαφή προσπάθεια να συγκεντρώσει

«συμμάχους» εν όψει των επαναληπτικών εκλογών. Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του, θα μιλήσει με τους νέους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Το απόγευμα θα συναντηθεί κατά σειρά με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο (17:00), τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο (18:00) και τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά (19:00).

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε σήμερα το πρωί επιστολές προς τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για αλλαγή πολιτικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή του ο Αλέξης Τσίπρας ζητά την υιοθέτηση εναλλακτικού σχεδίου βασισμένου στην ανάπτυξη, την απασχόληση και την κοινωνική προστασία.

Εξάλλου, ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο να στείλουν επιστολή στους ηγέτες της ΕΕ, με την οποία θα δηλώνουν ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους που απορρέουν από τις εγγυητικές επιστολές τους για το μνημόνιο, σε περίπτωση που θέλουν πραγματικά να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Πάντως, από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς έδωσε μία σκληρή απάντηση την Τρίτη, κλείνοντας ουσιαστικά την πόρτα της συνεργασίας, ενώ ο κ. Βενιζέλος κράτησε μια πιο ήπιων τόνων στάση, κάνοντας λόγο για μία «ουσιαστική συνάντηση» με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα