Σήμερα η αύριο η νέα εγκύκλιος για τις 100 δόσεις

Σήμερα ή το αργότερο αύριο Τρίτη (18/11) αναμένεται να εκδοθεί η νέα εγκύκλιος από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, με την υπογραφή της κας Σαββαΐδου, η νέα εγκύκλιος η οποία θα ρυθμίζει το θέμα των 100 δόσεων προς την εφορία, ενώ μετά την έκδοση της εγκυκλίου θα ανοίξει και η σχετική εφαρμογή του taxisnet.

Προχθές,

Σάββατο, μόλις μια ημέρα μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η τροπολογία με την οποία ξεκαθαρίζεται πως δεν υπάγονται στην ευνοϊκή ρύθμιση των 100 δόσεων βεβαιωμένες οφειλές που ως την 1η Οκτωβρίου 2014 ήταν μη ληξιπρόθεσμες.

H συγκεκριμένη ρύθμιση παρέχει στους οφειλέτες μέχρι και 100 μηνιαίες δόσεις για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών με «κούρεμα» από 20% έως και 100% των προσαυξήσεων, ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα επιλέξει κάθε οφειλέτης, ενώ η ελάχιστη δόση θα είναι στα 50 ευρώ.

Η πρώτη δόση της ρύθμισης θα είναι καταβλητέα μέσα σε τρεις εργάσιμες ημέρες από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. Η καταβολή των δόσεων θα διενεργείται σε τράπεζες και ΕΛΤΑ με την χρήση μοναδικού κωδικού πληρωμής, ή στην κατά περίπτωση υπηρεσία της φορολογικής διοίκησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα