Σημαντική αύξηση της πυρηνικής δραστηριότητας στο Ιράν

Μια έκθεση του ΟΗΕ που θα δει το φως της δημοσιότητας σε λίγες ημέρες, αναμένεται να αναφέρει πως το Ιράν έχει επεκτείνει την ικανότητά του για επεξεργασία ουρανίου, σε υπόγειες εγκαταστάσεις, τουλάχιστον κατά 30%, σε σχέση με τον περασμένο Μάιο. Την πληροφορία διέρρευσαν διπλωμάτες, οι οποίοι έκαναν λόγο για την ανησυχία που επικρατεί στη Δύση αναφορικά με την πυρηνική δραστηριότητα της Τεχεράνης.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας

αναμένεται εντός της εβδομάδας να δημοσιοποιήσει την τελευταία τριμηνιαία έκθεσή του σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, το οποίο στοχεύει, σύμφωνα με το Ισραήλ και Δυτικές χώρες, στην ανάπτυξη βομβών. Αντιθέτως, η Τεχεράνη αρνείται αυτό το ενδεχόμενο.

Εξάλλου, οι πρόσφατες δηλώσεις Ισραηλινών πολιτικών έχουν επιδεινώσει τις φήμες που κάνουν λόγο πως το Ισραήλ θα μπορούσε να χτυπήσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον δηλώνει πως ακόμα υπάρχει χρόνος για διπλωματικές πιέσεις αλλά και πως θα μπορούσε να ξεσπάσει πόλεμος στη Μέση Ανατολή εχθρούς.

Πληροφορίες από: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα