Σιέρα Λεόνε: Σε κατ’ οίκον περιορισμό για τρεις ημέρες όλοι οι πολίτες

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Οι τρομακτικές διαστάσεις που έχει πάρει ο ιός Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε οδήγησε την κυβέρνηση της χώρας να αποφασίσει να θέσει σε κατ’ οίκον καραντίνα για τρεις ολόκληρες ημέρες, από τις 19 έως και τις 21 Σεπτεμβρίου, όλους τους πολίτες της χώρας. Οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στο σπίτι τους,προκειμένου να διευκολυνθεί η καταγραφή των κρουσμάτων του αιμορραγικού πυρετού.

Η επιδημία παραμένει ανεξέλεγκτη στη Δυτική Αφρική, καθώς η Σιέρα Λεόνε είναι μαζί με τη Γουινέα και τη Λιβερία οι πλέον πληγείσες

χώρες.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμόζεται περιοδικά μέχρι την οριστική αντιμετώπιση της επιδημίας.

«Ο περιορισμός σημαίνει ότι κανείς άνθρωπος, ακόμη περισσότερο κανένα αυτοκίνητο , εκτός εκείνων που είναι απαραίτητα για την παροχή των υπηρεσιών, δεν θα έχει άδεια να κυκλοφορήσει. Το μέτρο θα εφαρμοσθεί για όλον τον κόσμο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Αμπντουλάι Μπαρατάι και πρόσθεσε: «Έτσι, το προσωπικό των υπηρεσιών υγείας και των μη κυβερνητικών οργανώσεων θα πηγαίνει από σπίτι σε σπίτι για να εντοπίσει τυχόν προσβεβλημένα από τον ιό άτομα που κρύβονται με τη βοήθεια των οικογενειών τους».

Το άρθρο Σιέρα Λεόνε: Σε κατ’ οίκον περιορισμό για τρεις ημέρες όλοι οι πολίτες εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα