«Σφράγισμα» συνόρων για τους πρόσφυγες από Αλβανία – Βουλγαρία

Τα κλειστά σύνορα της ΠΜΓΔ αναγκάζει τους τα κυκλώματα «διακίνησης» να σπρώχνουν πρόσφυγες και μετανάστες σε διέλευση μέσω Αλβανίας και Βουλγαρίας.

Οι ροές αναμένεται να χτυπήσουν την… πόρτα και της Ιταλίας με αποτέλεσμα οι προαναφερθείσες χώρες να σφραγίζουν τις περιοχές που συνορεύουν με τα ελληνικά σύνορα. Καθιστούν ξεκάθαρο ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να σταματήσουν τη ροή μεταναστών και προσφύγων προς το έδαφός τους.
Καραμπινιέροι στην Αλβανία

Μάλιστα, στη Βουλγαρία εμφανίστηκε νέα στρατιωτική

δύναμη για τη φύλαξη των συνόρων ενώ στα νότια σύνορα της Αλβανίας από αύριο θα περιπολούν Καραμπινιέροι… Είναι η πρώτη φορά από τον ελληνοϊταλικό πόλεμο του ’40, που αναπτύσσονται στα ελληνοαλβανικά σύνορα ένοπλα ιταλικά τμήματα, επισήμαιναν πηγές στα Τίρανα.

Οι Ιταλοί στρατοχωροφύλακες θα συνεργάζονται με τους αστυνομικούς της Αλβανίας και τον στρατό για να ανακόψουν τη ροή προς Αλβανία και από εκεί προς Ιταλία.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών δήλωσε πως “μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία για μεγάλη ροή μεταναστών μέσω της Αδριατικής”, όμως όπως τόνισε ο Αντζελίνο Αλφάνο η λογική δείχνει ότι το κλείσιμο του διαδρόμου προς Βορρά θα στρέψει τις ροές προς τα Δυτικά.

Οι «διακινητές» εδώ και μέρες κόβουν βόλτες στην Ειδομένη ψαρεύοντας πελάτες. Με 800 ευρώ τάζουν διάβαση των συνόρων προς Βουλγαρία, ενώ με 4.000 για κάθε οικογένεια λένε ότι μπορούν να περάσουν πρόσφυγες και μετανάστες προς Ιταλία δια θαλάσσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα