Σερβία: Κόσοβο θα διάλεγε το 59% των πολιτών σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα με ερώτημα "Κόσοβο ή Ευρώπη"

Το Κόσσοβο θα επέλεγε το 59% των Σέρβων σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα με ερώτημα «Κόσσοβο ή Ευρώπη;», έναντι του 27% που θα επέλεγε την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε από την εταιρεία «Ipsos Strategic Marketing» για λογαριασμό του σερβικού τηλεοπτικού σταθμού B92.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το 78% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του κυβερνώντος

Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) θα επέλεγαν το Κόσοβο αντί της Ευρώπης και το 14% θα ψήφιζε υπέρ της ΕΕ.

Από τους ψηφοφόρους του κυβερνώντος Σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS) το 77% θα ψήφιζε υπέρ του Κοσσόβου και μόνο το 9% θα επέλεγε την Ευρώπη.

Όσον αφορά τους ψηφοφόρους του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος Σερβίας (DSS), το 64% των ψηφοφόρων θα επέλεγε το Κόσσοβο, σε αντίθεση με το 24% που τάσσεται υπέρ της Ευρώπης.

Από τους συμμετέχοντες στην έρευνα υποστηρικτές του αντιπολιτευόμενου Δημοκρατικού Κόμματος (DS) το 46% θα απαντούσε «Κόσσοβο» στο δημοψήφισμα και το 43% θα απαντούσε «Ευρώπη».

Οι ψηφοφόροι του αντιπολιτευόμενου Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, θα επέλεγαν την ΕΕ σε ποσοστό 74% και μόλις το 8% θα ψήφιζε υπέρ του Κοσσόβου.

Keywords
Τυχαία Θέματα