Σέρρες: Παρασκεύαζαν και διακινούσαν λαθραία τσιγάρα

Παράνομο εργοστάσιο κατασκευής λαθραίων τσιγάρων είχε εγκαταστήσει σπείρα στη Νέα Μπάφρα Σερρών και στη συνέχεια τα διοχέτευε στην αγορά πουλώντας τα σε καταναλωτές.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 28, 47, 47 και 77 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίσταση, για παράβαση του «Νόμου Περί Λαθρεμπορίας», παράβαση του «Νόμου Περί Σημάτων», παράβαση του «Νόμου Περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού», «Πλαστογραφία» και «Απάτη».

Οι προαναφερόμενοι επρόκειτο να διοχετεύσουν στην αγορά, τα λαθραία τσιγάρα, σε κούτες των 100 και 200 τεμαχίων ή και χύμα, προς 10 έως 20 ευρώ, ανάλογα με την ποσότητα.

Σε έφοδο που έγινε στην αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες καπνού, κούτες συσκευασίας τσιγάρων διάφορων εταιρειών και διάφορα είδη καπνικών προϊόντων και επεξεργασίας - παρασκευής τσιγάρων.

Από το λαθρεμπόριο τσιγάρων οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά έσοδα, ενώ από τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους προκύπτει σημαντική ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Οι ποσότητες καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Σερρών για τον καταλογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών .

Keywords
Τυχαία Θέματα