«Σεισμός» στην τηλεόραση και φόβοι για χιλιάδες απολύσεις – Μόνο τέσσερα πανελλαδικά κανάλια για 10 χρόνια, τα κριτήρια για τις άδειες

Τα πάνω κάτω φέρνει το πολυτάραχο τοπίο των ελληνικών ΜΜΕ η τροπολογία που βρίσκεται στη Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης και αφορά στη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Η αναταραχή είναι μεγάλη αφού αλλάζει το τηλεοπτικό σκηνικό ενώ έντονη είναι η ανησυχία ότι θα βρεθούν στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι.

Σύμφωνα με την τροπολογία που θα συμπεριληφθεί στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, ο αριθμός των αδειών ορίζεται σε τέσσερις (υψηλής

ευκρίνειας). Οι δημοπρατούμενες άδειες παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα γενικού περιεχομένου θα έχουν δεκαετή διάρκεια ενώ η τιμή εκκίνησης θα καθορίζεται με κοινή απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Οικονομικών.

Μέχρι σήμερα όλοι γνώριζαν πως οι τηλεοπτικές άδειες θα είναι τέσσερις γενικού περιεχομένου και θα μπορούν να υπάρχουν κι άλλα κανάλια ψυχαγωγικού χαρακτήρα ή άλλου ενδιαφέροντος. Ωστόσο, αυτό όπως όλα δείχνουν, δεν θα συμβεί και η κυβέρνηση προχώρησε ήδη στην κατάθεση τροπολογίας για τέσσερα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και τέρμα.

Στην ενημέρωσή του μάλιστα προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς δήλωσε πως οι τραπεζικοί κύκλοι δεν επιθυμούν περισσότερα από 4 κανάλια. Σύμφωνα με το σχέδιο του αυτά τα τέσσερα κανάλια θα έχουν 400 εργαζόμενους το ελάχιστο το καθένα και μοναδικό κριτήριο θα είναι η βιωσιμότητά τους.

Μάλιστα, ο κ. Παππάς φέρεται να ενημέρωσε πως η τιμή εκκίνησης για τις τηλεοπτικές άδειες θα είναι μόλις 3,5 εκατομμύρια, σημειώνοντας πως τα 8 εκατομμύρια που είχε πει αρχικά ήταν υψηλές προσδοκίες.

Τέλος, ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε πως επιθυμεί όλες οι διαδικασίες να γίνουν πολύ γρήγορα και η προκήρυξη να γίνει άμεσα.

Στο θέμα του νέου τηλεοπτικού τοπίου αναφέρθηκε ο κ. Παππάς μιλώντας στο Mega ισχυριζόμενος πως η απόφαση της κυβέρνησης για τέσσερις τηλεοπτικές άδειες ρυθμίζει την αγορά, γιατί σε διαφορετικοί περίπτωση τα κανάλια δεν θα είναι βιώσιμα. Μάλιστα, σε περίπτωση που δεν υπάρξουν κανάλια που θα συγχωνευτούν και θα βρεθούν χιλιάδες εργαζόμενοι στο δρόμο, δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη.

Άφησε βέβαια ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το πλαφόν των εργαζομένων ανά κανάλι από τους 400 εργαζομένους στους 500 εργαζόμενους.

Keywords
Τυχαία Θέματα