Σε τροχιά γύρω από τον Δία, το διαστημόπλοιο «Ήρα»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Μετά από ταξίδι πέντε ετών το διαστημόπλοιο Juno της NASA, (ελληνική ονομασία Ήρα) κατάφερε να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Δία, με βασικό στόχο την εξερεύνηση του μεγαλύτερου πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος όπως και της ανάλυσης της σχέσης αλληλεπίδρασης , μεταξύ αυτού και της Γης.

Η τελευταία φορά που διαστημικό σκάφος της NASA, βρέθηκε σε τροχιά γύρω

από τον Δία, ήταν το 1995 με το διαστημόπλοιο Galileo.

Το ρομποτικό σκάφος της NASA ετέθη σε τροχιά γύρω από τον Δία, στις 06:53 ώρα Ελλάδος, αναπτύσσοντας την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 265.000 χιλιομέτρων την ώρα, που πρόκειται για την μεγαλύτερη ταχύτητα που οποιοδήποτε γήινο αντικείμενο έχει ταξιδέψει ποτέ.

Η προσπάθεια εισόδου στην τροχιά του Δία, ενείχε μεγάλο ρίσκο, καθώς μια ενδεχόμενη αποτυχία θα σήμαινε και το τέλος της αποστολής . Ακριβώς για αυτό οι επιστήμονες και το προσωπικό της NASA ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς μόλις το JUNO, βρέθηκε εντός του βαρυτικού πεδίου του Δία.

Η κύρια αποστολή του Juno, αφού λάβει την τελική του θέση σε σχέση με την τροχιά του Δία, είναι να προχωρήσει στην πλήρη χαρτογράφηση του πλανήτη κινούμενο σε αυγοειδείς περιστροφές 14 ημερών, όπως και να διερευνήσει το ενδεχόμενο ύπαρξης νερού στην ατμόσφαιρα του Δία.

Το άρθρο Σε τροχιά γύρω από τον Δία, το διαστημόπλοιο «Ήρα» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα