Σε «θέση μάχης» η Ύδρα για το μόλο στο Μετόχι

Αντιδρά το δημοτικό συμβούλιο της Ύδρας στην απαγόρευση από το Υπουργείο Ναυτιλίας των πάσης φύσεως προσεγγίσεων όλων των σκαφών στον μόλο στο Μετόχι.

Ο Δήμαρχος Ύδρας Άγγελος Λ. Κοτρώνης, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη 23 Οκτωβρίου, με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις σχετικά με ενέργειες που πρέπει να γίνουν εκ μέρους του Δήμου, ώστε να αποτραπεί η απόφαση της Γενικής Γραμματείας Λιμενικής Πολιτικής.

Αποφασίσθηκε σε πρώτη φάση να εκδηλωθεί η αντίθεση του Δήμου στο «κλείσιμο» του μόλου και να ακολουθηθεί η θεσμική οδός ώστε η απόφαση αυτή

να αρθεί.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ύδρας μεταξύ άλλων σημείωσε:

«...Τα τελευταία χρόνια επιχειρείται μια ολοκληρωτική υποβάθμιση της Ύδρας σε όλα τα επίπεδα. Από την μία με την προσπάθεια ανακήρυξης όλου του νησιού σε αδόμητη ζώνη, με την κατάργηση και απομάκρυνση από το νησί πολλών υπηρεσιών και προσφάτως πιθανόν και της Δ.Ο.Υ, με την τεράστια δυσφήμιση από τα γεγονότα του καλοκαιριού με τα ΜΑΤ και από την άλλη  με την επικείμενη κατάργηση του μόλου στο Μετόχι, η πολιτεία αντί να ενσκήψει με κατανόηση στα προβλήματά μας, ειδικότερα τώρα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, επιχειρεί να μας βουλιάξει ολοκληρωτικά στο τέλμα. Κάπου όμως πρέπει να μπει ένα τέλος. Εμείς όλοι πρέπει να το βάλουμε. Όλοι μαζί, Δήμος και δημότες. Τώρα είναι που πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά, για το καλό αυτού εδώ του τόπου.

Εγώ προσωπικά και πιστεύω και όλοι οι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι προτιθέμεθα να θέσουμε στην διάθεση του Υπουργού ακόμα και τις παραιτήσεις μας αν δεν εισακουστούν τα όσα δίκαια αιτήματά μας.....»

Keywords
Τυχαία Θέματα