Σε πύρινο κλοιό η Πορτογαλία: Χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται η κεντρική Πορτογαλία από την Κυριακή.

Την Τρίτη το βράδυ αρκετά μέτωπα αναζωπυρώθηκαν με αποτέλεσμα να εκκενωθούν τουλάχιστον δέκα χωριά.

Περίπου 2.000 πυροσβέστες βρίσκονται επί ποδός, προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές, ώστε να μην εξαπλωθούν, καθώς στην περιοχή επικρατεί καύσωνας και πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στο έργο των πυροσβεστών συνδράμουν πυροσβέστες και από την Ισπανία, ενώ αεροσκάφη Canadair πραγματοποιούν ρίψεις νερού.

Η κωμόπολη Βίλε Βέλια ντε Χόνταου, εκκενώθηκε

καθώς οι φλόγες εξαπλώνονται σε δύο μέτωπα και εκατοντάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Από την αρχή της χρονιάς από τις πυρκαγιές στην Πορτογαλία έχουν γίνει στάχτη 750.000 στρέμματα δάσους, η μεγαλύτερη έκταση που έχει καταγραφεί τα δέκα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία της χώρας.

Μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου και της 24ης Ιουλίου έχουν ξεσπάσει πάνω από 7.800 πυρκαγιές και 64 φερόμενοι ως εμπρηστές έχουν συλληφθεί.

Οι νέες πυρκαγιές ξέσπασαν την ώρα που σύμφωνα με ορισμένες πηγές, ο απολογισμός των 64 νεκρών που έχει δώσει στη δημοσιότητα η Λισαβόνα μετά την καταστροφή του Ιουνίου στο Πεδρόγαου Γκραντ είναι στην πραγματικότητα υποτιμημένος.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα Expresso έκανε λόγο για 65 νεκρούς, ενώ η Ισαμπέλ Μοντέιρου, μια επιχειρηματίας, έδωσε στη δημοσιότητα έναν κατάλογο με 73 νεκρούς βάσει πληροφοριών που συγκέντρωσε από πυροσβέστες, οικογένειες θυμάτων και αγγελτήρια κηδειών.

Το άρθρο Σε πύρινο κλοιό η Πορτογαλία: Χιλιάδες στρέμματα έχουν γίνει στάχτη εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα