Σε πρώτο πλάνο οι απολύσεις επίορκων στο δημόσιο

Στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα έχουν μπει οι απολύσεις στο δημόσιο καθώς και η άμεση αργία των 7000 περίπου επίορκων υπαλλήλων. Οι σημερινές (Τετάρτη) επαφές που διεξήχθησαν μεταξύ του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, διήρκεσαν περίπου 2,5 ώρες.

Παράγοντες του υπουργείου, ανέφεραν πως οι διαπραγματεύσεις

αφορούσαν στην εφαρμογή του προγράμματος, στον προϋπολογισμό 2013, στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και στα προαπαιτούμενα για τη δόση του Μαρτίου (μείωση δημόσιου τομέα, τιμές φαρμάκων).

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, ανέφεραν πως η δόση του Μαρτίου, (σ.σ. ύψους 2,8 δισ. ευρώ) θα εξαρτηθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς το μέτρο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας στο Δημόσιο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό.

Οι υπάλληλοι των δανειστών μας, ζητούν να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες (πειθαρχικές και άλλες), έτσι ώστε να τεθούν σε αργία περίπου 7.000 επίορκοι υπάλληλοι, αλλά και διορισμένοι με πλαστά πιστοποιητικά.

Στόχος για το 2013 είναι να τεθούν σε κατάσταση διαθεσιμότητας περίπου 25.000 υπάλληλοι.

Για την Κυριακή, 10 Μαρτίου, έχει οριστεί νέο ραντεβού μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικα, όπου θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα