Σε οριακό σημείο η διαπραγμάτευση αλλά με “παράθυρο” ελπίδας για συμφωνία μέσα στο Σαββατοκύριακο

Στην «κόψη του ξυραφιού» βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα μετά τις απαιτήσεις των εκπροσώπων των δανειστών μας οι οποίοι όπως φαίνεται ως μόνο στόχο έχουν την παράταση του μνημονίου και του προγράμματος το οποίο τους δίνει την δυνατότητα να ελέγχουν τις εξελίξεις στην χώρα μας.

Μάλιστα χθες δν πραγματοποιήθηκε τελικά η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης

και των επικεφαλής της τρόικας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου από το μεσημέρι ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, παρουσία και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Όπως είναι φυσικό στο Μαξίμου επικρατεί εκνευρισμός, για τη στάση των πιστωτών μας και ιδίως του ΔΝΤ το οποίο δεν δείχνει διατεθειμένο να φύγει από την Ελλάδα πριν από τον Μάρτιο του 2016 οπότε και λήγει το πρόγραμμα του. Από την άλλη στην κυβέρνηση τα πράγματα είναι οριακά και υπάρχει το ανοιχτό πάντα είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ο κ. Χαρδούβελης δήλωσε, ωστόσο, ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνεχή επαφή, στο πλαίσιο της οποία ελήφθη απόφαση να σταλεί στους εκπροσώπους της τρόικας, νέο e-mail με επιπλέον στοιχεία για την απόδοση των δημοσιονομικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης.

Στελέχη του οικονομικού επιτελείου αναφέρουν ότι «η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της επιχειρηματολογίας για την ορθότητα των ελληνικών προτάσεων και όχι στην αποδοχή νέων μέτρων.»

Η λύση αυτή προκρίθηκε μετά από σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη και του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Πάντως από την πλευρά της ευρωζώνης κάποιοι αξιωματούχοι φαίνεται να καταλαβαίνουν ότι η τρόικα οδηγεί τα πράγματα στα άκρα «τεντόνοντας το σχοινί» με τις απαιτήσεις της και ζητούν να υπάρξει συμφωνία έως την Δευτέρα που θα γίνει το Eurogroup.

Keywords
Τυχαία Θέματα