Σε ιστορικό χαμηλό ο πληθωρισμός

Νέα μείωση του πληθωρισμού της χώρας, καταγράφεται εξαιτίας της συρρίκνωσης της κατανάλωσης, αλλά και της μείωσης των τιμών από τις επιχειρήσεις. Ο πληθωρισμός διαμορφώνεται στο 0,1%, από 0,2% που ήταν τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Αρχής, αυξήθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση τον Φεβρουάριο του 2013, από αύξηση 0,2% τον Ιανουάριο, με τις κυριότερες ανατιμήσεις να καταγράφονται σε τομείς που επηρεάζονται από το Δημόσιο.

Από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ανακοινώθηκαν τα εξής:

Από

τη σύγκριση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του Φεβρουαρίου 2013, προς τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2012, προκύπτει αύξηση 0,1%, έναντι αύξησης 2,1% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση το 2012 προς το 2011.

Ενώ, ο γενικός δείκτης, τον Φεβρουάριο 2013 σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2013, παρουσίασε μείωση 1,6% έναντι μείωσης 1,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η μεταβολή της ομάδας «Μεταφορές» παρέμεινε μηδενική, διότι οι αυξήσεις των τιμών των καυσίμων αυτοκινήτων και των τιμών των αεροπλάνων αντισταθμίσθηκαν από τις μειώσεις των τιμών στα αυτοκίνητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα