Σε φωτογραφίες ο οπλισμός που βρέθηκε στο φουσκωτό στη Χίο

Ανακοίνωση εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα για τη σύλληψη των 4 ατόμων και τη προσαγωγή άλλων 2 μετά τον εντοπισμό του οπλισμού σε φουσκωτό στη Χίο, σήμερα το πρωί, μια υπόθεση που έχει ήδη αναλάβει η Αντιτρομοκρατική που ερευνά σπίτια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο. Την ανακοίνωση του Λιμενικού συνοδεύουν και φωτογραφίες με τα κατασχεθέντα.

Η

ανακοίνωση του Λιμενικού:

«Στο πλαίσιο των καθημερινών και εντατικών αστυνομικών ελέγχων που διενεργούνται με περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε όλη τη χώρα για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και την αποφυγή έκνομων πράξεων, εντοπίστηκε πρωινές ώρες σήμερα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσσών, από ΠΛΣ του Λιμενικού Σώματος φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος μήκους 7 περίπου μέτρων, με τέσσερις επιβαίνοντες (02 Έλληνες και 02 αλλοδαποί), οι οποίοι μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν 02 αντιαρματικούς όλμους, 04 χειροβομβίδες, 02 πιστόλια, σφαίρες, καθώς και εκρηκτικούς μηχανισμούς, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Το ταχύπλοο σκάφος οδηγήθηκε στο λιμένα της Χίου, όπου και κατασχέθηκε, ενώ οι τέσσερις επιβαίνοντες συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή Χίου που διενεργεί την προανάκριση.

Το σύνολο των κατασχεθέντων αντικειμένων (οπλισμός, πυρομαχικά, σκάφος) καθώς και οι 4 συλληφθέντες (2 Έλληνες και 2 αλλοδαποί), μαζί με 2 προσαχθέντες (1 Έλληνας και 1 αλλοδαπός), παραδόθηκαν από τη Λιμενική Αρχή Χίου προς το Κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε.Β. (Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας), το οποίο και συνεχίζει την προανάκριση της υπόθεσης λόγω αρμοδιότητας».

Υπενθυμίζεται, πως το πρωί σκάφος του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής ακτοφυλακής, που περιπολούσε προληπτικά για παράνομους μετανάστες εντόπισε μεταξύ Χίου και Οινουσών, ένα ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος επτά μέτρων και το προσέγγισε για έλεγχο «ρουτίνας».

Οι επιβάτες του φουσκωτού δεν έκαναν προσπάθεια να διαφύγουν και στον έλεγχο που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι μετέφεραν δύο αντιαρματικούς όλμους, τέσσερις χειροβομβίδες, δύο πιστόλια, σφαίρες και μεγάλο αριθμό έτοιμων εκρηκτικών μηχανισμών.

Το φουσκωτό οδηγήθηκε στο λιμάνι της Χίου, όπου κατασχέθηκε, ενώ οι επιβαίνοντες συνελήφθησαν. Όπως έγινε γνωστό, το ταχύπλοο είχε προορισμό την Τουρκία.

Μετά την πρώτη εξέταση των συλληφθέντων, την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, η οποία αυτή την ώρα πραγματοποιεί έρευνες σε σπίτια που σχετίζονται με τους συλληφθέντες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κόρινθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους Έλληνες, 22 ετών, σπουδαστής στην Σχολή του Εμπορικού Ναυτικού στον Ασπρόπυργο, δήλωσε ότι προσελήφθη με αμοιβή 500 ευρώ για να οδηγήσει το φουσκωτό στην Τουρκία και ότι δεν ήξερε τι μετέφερε.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής συγκεντρώνουν οι δύο Τούρκοι , οι οποίοι είναι γνωστοί στις αρχές για ένοπλη δράση στη χώρα τους, αλλά και ο ένας έλληνας συνεργάτης τους.

Εκτιμάται ότι ο οπλισμός και τα εκρηκτικά προορίζονταν για ενέργειες που είχαν σχεδιαστεί να γίνουν στην Τουρκία.

Keywords
Τυχαία Θέματα