Σε εξέλιξη η νέα συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 12:30 το μεσημέρι η νέα συνεδρίαση του Eurogroup, το οποίο διέκοψε χθες Σάββατο, έπειτα από οκτώ ώρες σκληρής συνεδρίασης, η οποία είχε πολύ λίγα αποτελέσματα. Το θέμα που κυριαρχεί με βάση τα όσα ζητούν από τη χώρα μας οι Ευρωπαίοι εταίροι, είναι αυτό της έλλειψης εμπιστοσύνης, το οποίο τόνιζαν οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, προτείνοντας συγκεκριμένες εγγυήσεις και πράξεις

προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη για την πραγματοποίηση των όσων θα συμφωνηθούν.

Νωρίτερα, σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ανακοίνωσε την ακύρωση της προγραμματισμένης για το απόγευμα Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για το θέμα της Ελλάδας, γεγονός που είναι πολύ θετικό για τη χώρα μας, καθώς αυτή η Σύνοδος θα σήμαινε ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά. Αντίθετα, κανονικά θα διεξαχθεί η Σύνοδος των ηγετών της Ευρωζώνης, η οποία αναμένεται να αρχίσει στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

«Το κύριο εμπόδιο για να συνεχίσουμε είναι η έλλειψη εμπιστοσύνης. Θα ήθελα να δω την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις ξεκινώντας από αύριο στο Κοινοβούλιο ώστε να εφαρμόσει τα μέτρα που απαιτούνται για την Ελλάδα και στη συνέχεια να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις για να προχωρήσουμε. Εχουμε χάσει τόσο χρόνο που δεν έχουμε την πολυτέλεια να συνεχίσουμε να χάσουμε κι άλλο», τόνισε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πάντοαν πριν από το Eurogroup.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έκανε δηλώσεις, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν και χθες αλλά και νωρίς σήμερα σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έχει αναχωρήσει για να συμμετάσχει στην απογευματινή Σύνοδο Κορυφής, έτοιμος να δώσει τις εγγυήσεις που ζητούν τα μέλη της Ευρωζώνης για να υπάρξει συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα