Σε επενδυτικό «σαφάρι» στην Κίνα ο Α. Σαμαράς

Στο Πεκίνο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων που θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία αλλά και την ευρύτερη τόνωση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών
Ο Α. Σαμαράς θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό της χώρας και σειρά συναντήσεων με επικεφαλής κινεζικών και επιχειρηματικών ομίλων και κρατικούς αξιωματούχους.

Το πρόγραμμα

του Πρωθυπουργού

Ο κ. Σαμαρά αναχωρεί σήμερα για το Πεκίνο, όπου την Πέμπτη θα μιλήσει στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κετσιάνγκ και θα παρακαθίσει σε δείπνο που πραγματοποιείται προς τιμήν του.

Την Παρασκευή, ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στο Ελληνοκινεζικό Business Forum και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Ζινπίνγκ.

Το Σάββατο θα βρίσκεται στην Χαντζόου, όπου, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της Περιφέρειας και θα μιλήσει στο World Cultural Forum ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη όπου θα συναντηθεί με το δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει σε Επιχειρηματικό Forum.

Την Κυριακή, ο κ. Σαμαράς αναχωρεί για επίσκεψη εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της χώρας, ενώ αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Ποιοι συνοδεύουν τον πρωθυπουργό

Εβδομηντατρία ονόματα συμπληρώνουν τη λίστα των επιχειρηματιών που θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του στην Κίνα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της αποστολής θα πραγματοποιηθούν δύο επιχειρηματικά φόρουμ, ένα στη Σαγκάη και ένα στο Πεκίνο.

Στην αποστολή συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής, μαζί με τον Δημήτρη Δημόπουλο, πρόεδρο του δ.σ. της Εθνικής Ασφαλιστικής. Επίσης, ο κ. Σπύρος Λεκάκος, διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς, ο κ. Δημήτρης Μαντζούνης, διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, καθώς και ο κ. Νίκος Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

Από την πλευρά της ναυτιλίας συμμετέχουν οι εφοπλιστές κ.κ. Θεόδωρος Βενιάμης, Θανάσης Μαρτίνος, Γιώργος Προκοπίου, Πάνος Λασκαρίδης, Γιώργος Οικονόμου και Ιωάννης Αγγελικούσης.

Επίσης, οι επιχειρηματίες κ. Δημήτρης Καλλιτσάντσης, διευθύνων σύμβουλος της Ακτωρ, ο κ. Δημήτρης Κοπελούζος, ο κ. Γεώργιος Σκινδήλιας, διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής, ο πρόεδρος της Αλουμύλ, κ. Γεώργιος Μυλωνάς, ο ιδιοκτήτης της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, κ. Γεώργιος Περιστέρης, ο ιδιοκτήτης της Lavipharm, κ. Αθανάσιος Λαβίδας, ο Ευστάθιος Χαϊδάς της Ικτίνος, ο κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος, πρόεδρος του ομίλου Folie Folie, o κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος του Costa Navarino.

Το παρών δίνουν ακόμη ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέλιος Σταυρίδης, ο διευθύνων σύμβουλος του Ιnvest in Greece, κ. Στέφανος Ησαΐας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κώστας Μίχαλος, ο πρόεδρος του Ελληνοκινεζικού Επιμελητηρίου και πρόεδρος του ομίλου Vitex, κ. Κωνσταντίνος Γιαννίδης, ο πρόεδρος του ΟΠΕ, κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης κ.ά.

Από κυβερνητικής πλευράς παρόντες θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ο βουλευτής Επικρατείας Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο διπλωματικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Γιώργος Μουρούτης

Keywords
Τυχαία Θέματα