Σε εφαρμογή ο «πράσινος» δακτύλιος

Ξεκινά τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου, η ελεύθερη είσοδος των ΙΧ με χαμηλές εκπομπές ρύπων στην Αθήνα. Παράλληλα τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση των παλαιών φορτηγών και λεωφορείων όπως προβλέπει ο νέος, «πράσινος» Δακτύλιος.
Όπως ίσχυε ως σήμερα, τα περισσότερα ΙΧ θα κυκλοφορούν εκ περιτροπής στον Δακτύλιο με το σύστημα «μονά-ζυγά».
Από το μέτρο αυτό εξαιρούνται τα ΙΧ (συμβατικά και υβριδικά) και τα φορτηγά κάτω των 2,2 τόνων που κατατάσσονται στην κλάση Euro 5 και εκπέμπουν

λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
Καθημερινά ελεύθερη θα είναι η είσοδος και για τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα αερίου καυσίμου εκ κατασκευής που εκπέμπουν λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο ακόμα κι αν κατατάσσονται στην κλάση Euro 4 εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
Παράλληλα, απαγορεύεται η κυκλοφορία στο μεγάλο δακτύλιο των λεωφορείων και των φορτηγών άνω των 2,2 τόνων με πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1 Ιανουαρίου 1990.
Ωστόσο, για μια μεταβατική περίοδο ενός έτους -από 1.1.2012 έως 1.1.2013- η απαγόρευση αυτή εφαρμόζεται για τα οχήματα με πρώτη άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα πριν από την 1/1/1984, διευκρινίζει το ΥΠΕΚΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα