Σε δόσεις ηλεκτρικός και Τραμ από Δευτέρα

Οι συρμοί του ηλεκτρικού και του τραμ θα ακινητοποιηθούν τη Δευτέρα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 4 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας. Την Τρίτη οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ και το Τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό

Αθηνών που απεργεί και αύριο Κυριακή, είχε προαναγγείλει ότι θα προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις καθώς θεωρεί ότι η ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο καταργεί αυτομάτως τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Οι εργαζόμενοι στο Μετρό αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργιών διαρκείας, ωστόσο το υπουργείο Μεταφορών δεν συζητά την εξαίρεσή τους από το ενιαίο μισθολόγιο.

«Δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης για την κυβέρνηση. Έχει ψηφιστεί νόμος. Κατανοώ τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη απόφαση ότι, από το ενιαίο μισθολόγιο, δεν θα εξαιρεθεί καμία κατηγορία εργαζομένων στο δημόσιο ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα», ανέφερε χθες ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης.

Μεσοσταθμικά, για τους εργαζομένους του ΗΣΑΠ επέρχονται μειώσεις 25%, του Μετρό 17% και του Τραμ 9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα