Σε αργία οι υπάλληλοι και ΕΔΕ για την υπόθεση διαφθοράς στον Οίκο Ναύτου

Σε αυτοδίκαιη αργία τέθηκαν οι υπάλληλοι που εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς στον Οίκο Ναύτου σε βάρος του Δημοσίου, με τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να παρεμβαίνει επί του θέματος, δηλώνοντας πως «η ανοχή απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και αδιαφάνειας θα είναι μηδενική».

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού:

- Τέθηκαν σε αυτοδίκαιη αργία οι υπάλληλοι που φέρονται να εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση και, επιπρόσθετα, απομακρύνθηκε άμεσα από το διοικητικό συμβούλιο του Οίκου Ναύτου η μία εξ' αυτών που συμμετείχε σε αυτό ως εκπρόσωπος

των εργαζομένων.

- Διατάχθηκε η διενέργεια επείγουσας Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης για την πλήρη διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης, καθώς και την παραπομπή όλων των εμπλεκομένων που θα προκύψουν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

- Ζητήθηκε η ενεργοποίηση του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος για τον πλήρη και ενδελεχή λογιστικό έλεγχο όλων των οικονομικών στοιχείων του Οίκου Ναύτου των τελευταίων ετών.

Υπενθυμίζεται ότι οι 6 κατηγορούμενοι για την υπόθεση φέρεται ότι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση. Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους δίωξη για τρία κακουργήματα: Εγκληματική οργάνωση, απάτη εις βάρος του Δημοσίου και πλαστογραφία. Ωστόσο, οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις αξιόποινες πράξεις που τους αποδίδονται.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω την ώρα που εισέπρατταν 205.000 ευρώ από ιδιοκτήτη κλινικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα