Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Γενική απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΥ για την Τετάρτη, 9 Απριλίου. Έτσι, με προσωπικό ασφαλείας, το οποίο θα καλύπτει όλα τα έκτακτα περιστατικά, θα λειτουργήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και οι υπηρεσίες Πρόνοιας, καθώς γιατροί και εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Κλειστά θα παραμείνουν και τα φαρμακεία

του Λεκανοπεδίου, μετά από απόφαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ), ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), ανακοίνωσε ότι καλύπτει όσους Συλλόγους αποφασίσουν συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση. Το κοινό θα εξυπηρετηθεί από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Συμμετοχή στην απεργία της 9ης Απριλίου έχει δηλώσει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), αντιδρώντας «στην πολιτική των απολύσεων, της διαθεσιμότητας και της αποδόμησης του Δημόσιου τομέα της Υγείας» η οποία όπως αναφέρει «θέτει στο περιθώριο μεγάλες κοινωνικές ομάδες και οδηγεί σε μαρασμό και αποσύνθεση ό,τι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος και τις υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τους κατοίκους της χώρας». Προσθέτει ότι, εάν αυτή η πολιτική δεν σταματήσει, η κοινωνία «η οποία έχει εξαντλήσει τις αντοχές της, θα οδηγηθεί στο τέλμα και την καταστροφή».

Η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), απαιτεί να σταματήσουν τα κύματα διαθεσιμότητας, να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και να χρηματοδοτηθούν τα νοσοκομεία που, όπως αναφέρει, «κινδυνεύουν, τον επόμενο μήνα, να μείνουν χωρίς πόρους και υλικά».

Την ανάκληση των διαθεσιμοτήτων των οδηγών των νοσοκομείων ζητά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), προσθέτοντας ότι αγωνίζεται «για Δημόσιο Σύστημα Υγείας, με επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση, προκειμένου να προσφέρει δωρεάν, εύκολη, προσιτή και καθολική πρόσβαση στους πολίτες».

Και άλλοι κλάδοι στην απεργία

Δάσκαλοι και καθηγητές, εργαζόμενοι σε τράπεζες - εφορίες - πολεοδομίες, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και όλα τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα έχουν δηλώσει συμμετοχή στην γενική απεργία της Τετάρτης.

Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια της χώρας την Τετάρτη ενώ την ίδια μέρα δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια στις φυλακές, καθώς οι δικαστικοί και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι συμμετέχουν στην Πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Δεμένα τα πλοία

Σε κινητοποιήσεις ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας. Δεμένα στα περισσότερα λιμάνια της χώρας, θα είναι τα πλοία την Τετάρτη 9 Απριλίου, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η ΠΝΟ με ανακοίνωσή της έχει προειδοποιήσει ότι δεν αποκλείεται να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της, αν οι ακτοπλόοι δεν υπογράψουν με τη συνομοσπονδία των ναυτικών, νέα συλλογική σύμβαση εργασίας, που έληξε στα τέλη του 2013.

ΜΜΕ: Σε 24ωρη απεργία την Τρίτη

Εικοσιτετράωρη απεργία από τις 6.00 το πρωί αύριο 8 Απριλίου, έως και τις 6.00 το πρωί της Τετάρτης 9 Απριλίου πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ ζητούν την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που θα ισχύουν για όλους καθώς και «να σταματήσουν αμέσως οι απολύσεις και οι καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων»

Ζητούν επίσης να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας και να επιστραφούν τα αποθεματικά, που δημεύτηκαν μέσω PSI, στα ασφαλιστικά Ταμεία.

Με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων, καλεί όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου, να συμμετάσχουν στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι στις 8/4, έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα).

Πως θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς

Τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του προαστιακού θα μείνουν ακινητοποιημένα λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία. Τα μέσα σταθερής τροχιάς, (Μετρό, τρένα και τραμ) θα κινηθούν κανονικά λόγω της επίταξης των εργαζομένων.
Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ προχωρούν σε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας εως τις 9.00 το πρώι και από τις 9.00 το βράδυ εως τη λήξη της βάρδιας για να διευκολύνουν τους πολίτες να κατέβουν στο κέντρο και στα συλλαλητήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα