Σχέδιο για χρήση υποχρεωτικά της πιστωτικής κάρτας για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους

Χρήση της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας υποχρεωτικά προβλέπει σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας. Συγκεκριμένα το σχέδιο αυτό αφορά τις συναλλαγές για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους για τους οποίους θα παραμείνει ο έλεγχος στις αναλήψεις μετρητών και θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους μόνο με τη χρήση κάρτας χωρίς περιορισμό.

Για να επιτευχθεί η χρήση της κάρτας σχεδόν αναγκαστικά το σχέδιο προβλέπει όριο ανάληψης μόλις 150 ευρώ την εβδομάδα από τα 420 που είναι

σήμερα και απεριόριστο όριο με τη χρήση κάρτας.

Από τη συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να εξαιρεθούν συνταξιούχοι άνω των 75 ετών και όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπου η χρήση του πλαστικού χρήματος είναι δύσκολη, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής.

Εφόσον αυτό το σχέδιο προχωρήσει θα σημάνει την αρχή για την γενικότερη εισαγωγή της χρήσης της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της καθημερινότητας, καθώς η κυβέρνηση διαρρέοντας και ένα τέτοιο σχέδιο είναι πολύ πιθανόν να θέλει να μετρήσει τις αντιδράσεις που αυτό το σχέδιο θα προκαλέσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα