Σαρωτικός με το “Καλημέρα” ο Αυτιάς

Σε συνέχεια των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων στους χώρους της Νέας Δημοκρατίας ενόψει Ευρωεκλογών, που καταδείκνυαν την πρωτιά του Γιώργου Αυτιά, η δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action Tv το βράδυ της Τρίτης, επιβεβαιώνει πως ο καταξιωμένος δημοσιογράφος κέρδισε τους ψηφοφόρους με το “Καλημέρα”. Ο επιτυχημένος δημοσιογράφος, γνωστός για τις αλλαγές σε νόμους μέσα από την… μικρή οθόνη, ο οποίος εντάχθηκε στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο με στόχευση κυρίως την ελληνική Ομογένεια,

δεν είναι πρώτος μόνο στις προτιμήσεις των αποδήμων υποστηρικτών της ΝΔ, αλλά και σε αυτούς εντός των «τειχών» της χώρας.

Κι αυτό, δεν είναι.. ανεξήγητο. Ο Γιώργος Αυτιάς είναι ένας δημοσιογράφος με τεράστια πορεία, μάχιμος του ρεπορτάζ, δίπλα στους πολίτες, κάτι που οι πολίτες δεν ξέχασαν τώρα που αποφάσισε να ριχτεί στον πολιτικό στίβο μάχης. Ο Γιώργος Αυτιάς ήταν πρώτος στο ερώτημα για την δημοτικότητα των υποψηφίων της ΝΔ με 41,4% και τον ακολούθησαν ο Πύρρος Δήμας με 28,5%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 27,4% η Ελίζα Βόζενμπεργκ με 25,6% και ο Φρέντι Μπελέρης με 21,7%. Το “τσουνάμι” αγάπης για τον Γιώργο Αυτιά, φάνηκε και από τα πλήθη στην Καβάλα, που τον είδαν να επισκέπτεται την όμορφη πόλη της Μακεδονίας. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη της περιοχής, έκανε βόλτα στους δρόμους της πόλης και συνάντησε ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των επαγγελματικών ομάδων. Όπου πηγαίνει ο Αυτιάς γίνεται χαμός. Ειδικά στην Μακεδονία που όπως όλα δείχνουν η υποψηφιότητα του θα ανεβάσει σημαντικά τα ποσοστά της ΝΔ.

Χαμός από τους Έλληνες ομογενείς με τον Γιώργο Αυτιά στη Νέα Υόρκη

Νωρίτερα, ο Γιώργος Αυτιάς επισκέφθηκε και τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την 203η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, αλλά και να πραγματοποιήσει επαφές με την ελληνοαμερικανική ομογένεια. Προτού μεταβεί στη Νέα Υόρκη, ο κ. Αυτιάς, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», εξέφρασε την εκτίμηση που τρέφει για τους Ελληνες του εξωτερικού. «Λατρεύω τον Ελληνισμό της Αμερικής και το γνωρίζουν όλοι μέσα από την εκπομπή μου στον ΣΚΑΪ και παλαιότερα στον ΑΝΤ1 στην τηλεόραση. Η εκπομπή αρχίζει με καλημέρα στην Ελλάδα, στην Ομογένεια της Αμερικής και όπου υπάρχει Ελληνισμός. Με συνδέει απεριόριστη φιλία με όλους και δεν βρίσκω την ώρα να βρεθώ κοντά τους. Είναι η δεύτερη φορά στη ζωή μου που λαμβάνω μέρος στην παρέλαση και μετά τις Ευρωεκλογές θα ξανάρθω για να δούμε πλέον επί ουσιαστικής βάσεως όλα τα θέματα που απασχολούν την Ομογένεια της Αμερικής», ανέφερε ο κ. Αυτιάς.

H καρδιά του ελληνισμού χτύπησε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης

Την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας τίμησε ο ελληνισμός της Νέας Υόρκης, με μια μεγαλειώδη παρέλαση στην καρδιά του Μανχάταν. Η 5η Λεωφόρος απέκτησε ελληνικό παλμό, με τους Έλληνες ομογενείς να παρελαύνουν υπό τους ήχους εμβατηρίων. Δεκάδες ομογενειακές οργανώσεις, κοινότητες, σχολεία, σύλλογοι και οργανισμοί του ελληνισμού και χιλιάδες πολίτες ντυμένοι με εθνικές ενδυμασίες και κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια γέμισαν με γαλανόλευκα χρώματα τους δρόμους της Νέας Υόρκης, δίνοντας δυναμικό παρών στην πιο εμβληματική εκδήλωση του απόδημου ελληνισμού. Τα βλέμματα όλων τράβηξε το άγημα των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς. Στην παρέλαση συμμετείχαν περισσότεροι από 100 οργανισμοί με 56 άρματα και 11 φιλαρμονικές, μεταξύ αυτών η Παλαιά Φιλαρμονική της Κέρκυρας που ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη με 90 μουσικούς για να πλαισιώσει την παρέλαση και τις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε η ομογένεια.

Προηγουμένως είχε τελεστεί δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου και παρουσία του αντιπροέδρου της βουλής των Ελλήνων Γιάννη Πλακιωτάκη, του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη, των βουλευτών Φίλιππου Φόρτωμα, Νίνας Κασιμάτη, Θεόφιλου Ξανθόπουλου, Μιλένας Αποστολάκη, Ρένας Δούρου, της πρέσβειρας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον Αικατερίνης Νασίκα, του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκης Ντίνου Κωνσταντίνου και του υποψήφιου ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Αυτιά. Τελετάρχης της φετινής παρέλασης ήταν ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο οποίος όμως λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή αναχώρησε εσπευσμένα για την Ελλάδα το βράδυ του Σαββάτου 13/4.

Επισκίασε τον Κασσελάκη

Τριπλάσια σε όγκο υποδοχή σε σχέση με τον Κασσελάκη από τους ομογενείς είχε ο Γιώργος Αυτιάς στην παρέλαση της Νέας Υόρκης. Με δεδομένο ότι οι Έλληνες των ΗΠΑ δεν ψηφίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ εξαφάνισε τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος έβλεπε τι συνέβαινε και δεν μπορούσε να το πιστέψει. Προφανώς γι αυτό εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του από τις ΗΠΑ, καθώς βλέπει ότι υπολείπεται σε δημοφιλία του Αυτιά όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στις ΗΠΑ από τις οποίες προέρχεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Γενικά κατά τη διάρκεια της παραμονής των Κασσελάκη–Αυτιά στη Νέα Υόρκη ήταν εμφανής η διαφορά στη δημοφιλία υπέρ του δημοσιογράφου.

Ο Γιώργος Αυτιάς για την Ευρωβουλή

Μιλώντας για τη σημασία των Ευρωεκλογών, ο Γιώργος Αυτιάς κάλεσε όλους τους Ελληνες, τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος, να κατανοήσουν τα εγχειρήματα που διακυβεύονται στην ευρωπαϊκή κάλπη, αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα της επιστολικής ψηφοφορίας και αφήνοντας στην άκρη τις εντυπώσεις περί «χαλαρής ψήφου».

Όσον αφορά στην απόφασή του να κατέβει υποψήφιος ευρωβουλευτής και τους λόγους που τον έκαναν να πει το ναι στην πρόταση του πρωθυπουργού, ο Γιώργος Αυτιάς ανέφερε: «Έγινε τώρα γιατί πάμε σε μια δύσκολη 5αετια στην Ευρώπη, ειδικά όσον αφορά θέματα οικονομίας -αυτό ξέρω να κάνω και για την οικονομία θα δώσω μεγάλη μάχη για τον κόσμο, όπως έκανα και μέσα από την εκπομπή όλα αυτά τα χρόνια». «Τώρα αισθάνομαι ώριμος για αυτή τη θέση. Στην Ευρώπη ψηφίζεται το 90% των νόμων που έρχονται εδώ, γιατί να μην είμαστε εκεί να κάνουμε πράγματα, να προλάβουμε πράγματα; Τώρα νιώθω ότι μπορώ να το κάνω, να είμαι στο ευρωκοινοβούλιο, να δοθεί εκεί η μάχη» σημπλήρωσε.

Το πρωί της Τετάρτης, ο Γιώργος Αυτιάς μίλησε για την ακρίβεια ενόψει Πάσχα, αλλά και για τη μάχη των ευρωεκλογών, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως πρέπει να υπάρξει στήριξη τόσο στους καταναλωτές όσο και τους παραγωγούς. «Πρέπει να στηρίξουμε τον Έλληνα καταναλωτή, την οικογένεια, να ζήσει το Πάσχα με φθηνότερη τιμή, αλλά να στηρίξουμε και τον παραγωγό», είπε στο MEGA. «Γιατί πάμε Ευρώπη; Στην Ευρώπη θα συντελεστούν μεγάλες αλλαγές. Με την ΚΑΠ εξασφάλισε η πατρίδα μας να μην έχουν μείωση οι αγρότες όπως είχαν σε άλλες χώρες. Η νέα ΚΑΠ λόγω κλιματικής αλλαγής φέρνει νέα πράγματα. Η δεύτερη μάχη είναι για την άμυνα της χώρας. Εξασφαλίσαμε μεγάλη επιχορήγηση να μην λαμβάνεται υπόψιν η δαπάνη για την άμυνα στο χρέος. Το τρίτο στοιχείο είναι καλύτεροι δρόμοι, καλύτερα νοσοκομεία, καλύτερα σχολεία και στήριξη εισοδήματος», είπε ο Γιώργος Αυτιάς.

Ο Γιώργος Αυτιάς αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη και την αγάπη που έχει δεχτεί από τον κόσμο. «Αυτό που βλέπουμε είναι ότι “34 χρόνια ήσουν κοντά μας και τώρα πάρε το διαβατήριο”. Είμαι τέταρτος στο ψηφοδέλτιο, αυτή η μέτρηση δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές τους», είπε. «Δεν θα απαντήσω στους πολιτικούς αρχηγούς που μου κάνουν επίθεση. Ευχαριστώ, τρεις μου έκαναν επίθεση. Δεν θα απαντήσω σε αντιπάλους μου. Αυτοί νομίζουν ότι είμαστε αντίπαλοι, πιστεύω ότι κινούμαστε παράλληλα. Όταν βρεθούμε εκεί και υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, είναι φανέλα εθνικής αυτό», σημείωσε ο Γιώργος Αυτιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σαρωτικός, “Καλημέρα”, Αυτιάς,sarotikos, “kalimera”, aftias