«Σάρκα και οστά» για το «Ανακύκλωση στο Σπίτι»

Την έναρξη ενός φιλόδοξου ευρωπαϊκού έργου, με τίτλο «Ανακύκλωση στο Σπίτι», εγκαινίασε ο Δήμος Αμαρουσίου, με την ανάπτυξη και παρουσίαση του πρώτου οικιακού οικολογικού ανακυκλωτή, στην ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.  

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στο καλωσόρισμά του προς τους παρευρισκόμενους υπογράμμισε ότι απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η προστασία του περιβάλλοντος. «Για εμάς στο Δήμο Αμαρουσίου η προστασία του περιβάλλοντος και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αποτελούν προτεραιότητα και το αποδεικνύουμε εμπράκτως

καθημερινά.

Αρωγοί στην προσπάθειά μας είστε εσείς οι ίδιοι οι κάτοικοι της πόλης μας, που επιθυμείτε με την παρουσία σας να συμμετέχετε ενεργά στην υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας» σημείωσε ο κ. Πατούλης προσθέτοντας ότι «θα ήταν ιδανικό δράσεις σαν αυτή να υλοποιούνται σε κάθε Δήμο, σε κάθε σπίτι, σε κάθε νοικοκυριό, ή σε κάθε γραφείο σε καθημερινή βάση, προκειμένου η ανακύκλωση να γίνει μέρος της καθημερινότητας όλων μας».              

Στο καινοτόμο σύστημα ανακύκλωσης που εγκαινιάζει ο Δήμος Αμαρουσίου αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Χρηστάκης, ενώ η υπεύθυνη της Μονάδας Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών Πόρων του Δήμου Αμαρουσίου Μαριάνα Μαρκουλή παρουσίασε το Ευρωπαϊκό Έργο «Ανακύκλωση στο Σπίτι».

Το έργο «Ανακύκλωση στο Σπίτι» υλοποιείται σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας και τη Συμβουλευτική Εταιρεία Envireco, αφορά στο σχεδιασμό, στην κατασκευή και στην πιλοτική λειτουργία μιας οικιακής συσκευής ανακύκλωσης και συμπίεσης οικιακών απορριμμάτων χαρτιού μετάλλου και πλαστικού.

Η λειτουργία του οικιακού ανακυκλωτή θα συμβάλει:

-Στην καλύτερη διαλογή των υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν.

-Στη μεγαλύτερη αξιοποίηση των χρήσιμων υλικών που περιέχονται στα σκουπίδια μας.

-Στην επίτευξη υψηλότερων ποσοστών ανακύκλωσης ανά σπίτι.

-Στη μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων.

-Στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων που εναποτίθενται στις χωματερές.

Keywords
Τυχαία Θέματα