Σαπέν: «Να έχουμε συμφωνία για τα κόκκινα δάνεια στο σημερινό Eurogroup»

Με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών να μην εξελίσσονται καλά και τις διαφορές μεταξύ των δυο πλευρών να είναι αγεφύρωτες, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν κάλεσε όλες τις πλευρές να έρθουν πιο κοντά, ούτως ώστε να βρεθεί λύση στο μείζον ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στο σημερινό Eurogroup.

«Η Ελλάδα κάνει αξιοσημείωτη προσπάθεια. Σέβονται με σχολαστικό τρόπο την συμφωνία του

Ιουλίου. Ένα αγκάθι παραμένει: Οι κατασχέσεις ακινήτων για ιδιώτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους. Θέλω να υπάρξει συμφωνία. Η Γαλλία εύχεται να υπάρξει σήμερα συμφωνία και αυτό είναι απολύτως εφικτό», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Σαπέν.

Ο γάλλος υπουργός επιβεβαίωσε ότι το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας ήταν ένα «δύσκολο και ευαίσθητο θέμα» κατά την διάρκεια των διαβουλεύσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών και ότι ορισμένες χώρες απαιτούν από την Αθήνα να κάνει περισσότερα από όσα ισχύουν στις εν λόγω χώρες.

Μετά την χθεσινή άκαρπη τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές, αλλά και του EuroWorking Group, η προσοχή εστιάζεται στο Eurogroup που συνεδριάζει το μεσημέρι στις Βρυξέλλες. Όπως αποδείχθηκε, τα κόκκινα δάνεια ήταν ο βασικός λόγος εκτροχιασμού των διαπραγματεύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα